Home Games Gaming News Η Atari θέλει να επιστρέψει στη δημιουργία PC και console games

Η Atari θέλει να επιστρέψει στη δημιουργία PC και console games

Η εταιρεία θέλει να ξεφύγει από τα mobile και free-to-play παιχνίδια.

0

Η Atari δήλωσε ότι θέλει να ξεφύγει από το μοντέλο των free-to-play και των mobile games, ώστε να αναπτύξει μια ισχυρή γραμμή από “premium” παιχνίδια για PC και κονσόλες.

Οι τίτλοι που τρέχουν αυτή τη στιγμή, όπως το Atari Combat: Tank Fury και Ninja Fury, θα σταματήσουν να αναπτύσσονται ή θα πωληθούν, ενώ όσα παιχνίδια έχουν κάποια επιτυχία και έχουν σταθερό κοινό, μπορεί να συνεχίσουν στην εταιρεία.

Τα πρώτα παιχνίδια με το νέο μοντέλο είναι ήδη στο στάδιο της ανάπτυξης, και θα κυκλοφορήσουν μέσα στο τρέχον οικονομικό έτος, δηλαδή πριν τον Απρίλη του 2022. Ακόμα δεν έχουμε καμία πληροφορία σχετικά με αυτούς τους τίτλους, όμως η Atari έχει επίσης δηλώσει ότι θα εκμεταλευτεί τον κατάλογο της από 200 γνωστά παιχνίδια, οπότε μάλλον θα βασίζονται σε κάτι που ήδη γνωρίζουμε.

Παράλληλα η εταιρεία θα αποχωρήσει από διάφορους τομείς, όπως τα τυχερά παιχνίδια, ενώ θα μειώσει και το ενδιαφέρον της για τηλεοπτικές παραγωγές.

Ο CEO της Atari, Wade J. Rosen, δήλωσε:

“Ο σκοπός μας σε κάθε εμπειρία gaming είναι να προσφέρουμε προσβάσιμες και ευχάριστες στιγμές gameplay, με νόημα. Αυτός είναι ο πυρήνας της Atari και αυτό που συνδέει την ιστορία μας με το μέλλον. Για αυτό το στόχο, θεωρούμε ότι το premium gaming αντιπροσωπεύει καλύτερα αυτού του είδους τις εμπειρίες και το DNA της Atari. Παρά το νέο μας στόχο, παραμένουμε δεσμευμένοι και στο να μεγαλώσουμε τους επιτυχημένους μας Free-to-play τίτλους που βρίσκονται ήδη στην αγορά.”

Θα χρειαστεί σίγουρα αρκετή δουλειά για να ανανεωθεί η εικόνα της εταιρείας, που πλέον είναι συνδεμένη με πολύ κακούς mobile τίτλους. Οι τελευταίοι τίτλοι της εταιρείας για PC ήταν το 2015, το Alone in the Dark και το Haunted House, αλλά κανένας δεν πήγε καλά, με αποτέλεσμα μάλιστα το Alone in the Dark να πωληθεί στην THQ Nordic το 2018.

NO COMMENTS

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version