Η ατζέντα της εβδομάδας από τις 12 έως τις 18 Οκτωβρίου 2026 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, από όσα έχει γράψει το GeekDom: συναυλίες, φεστιβάλ, θέατρο και stand-up comedy, με ημερομηνίες, χώρους και εισιτήρια όπως τα έχουμε δημοσιεύσει.
Τετάρτη 14 Οκτωβρίου — «Προσοχή Μπάρες» στο ΚΛΑΚΑΖ (Αθήνα). Οι Γιώργος Γαρεφαλάκης και Κωσταντής Μπίτσης ανεβαίνουν στη σκηνή του ΚΛΑΚΑΖ με αυτοσχεδιασμό πάνω σε προτάσεις του κοινού και ραπ. Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:45 και το εισιτήριο κοστίζει 12 ευρώ, με προπώληση μέσω more.com. Η παράσταση είναι για όρθιους, με διαθέσιμα stand και stools. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της παράστασης οι ημερομηνίες είναι οι Τετάρτες 14, 21 και 28 Οκτωβρίου, ενώ άλλες αναφορές για τη σειρά εμφανίσεων στο ΚΛΑΚΑΖ προσθέτουν και την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου· οι πηγές διαφωνούν ως προς τον αριθμό των βραδιών. Το άρθρο μας.
Πέμπτη 15 Οκτωβρίου — Λίλια Τσιγάρα, «ΜΕΓΑΛΩΝΩ, ΕΝΤΑΞΕΙ;» στην Αρχιτεκτονική (Αθήνα). Η παράσταση παρουσιάζεται στις 21:00 στην Αρχιτεκτονική, Ελασιδών 6 στον Κεραμεικό, με διάρκεια 80 λεπτά και ακατάλληλη φρασεολογία. Είναι η δεύτερη από τις τρεις παραστάσεις στην Αθήνα, την 1η, τη 15η και την 29η Οκτωβρίου. Το άρθρο μας.
Πέμπτη 15 έως Κυριακή 18 Οκτωβρίου — TAF 12, Thessaloniki Animation Festival (Θεσσαλονίκη). Η 12η διοργάνωση πραγματοποιείται στην Αποθήκη Δ, στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης, με ελεύθερη είσοδο, και συνεχίζεται online από τις 19 έως τις 29 Οκτωβρίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 184 διαγωνιζόμενες ταινίες, 15 διεθνή και δύο πανελλήνια διαγωνιστικά τμήματα, αφιέρωμα στο τσεχικό stop-motion και την ταινία μεγάλου μήκους Tales From The Magic Garden, με συζήτηση με τον παραγωγό Martin Vandas. Το Σάββατο παρουσιάζεται το WTF OFF: The Return – Between Chaos and Vertigo, για ενήλικες 18+, ενώ την Κυριακή προβάλλονται ταινίες μικρού μήκους anime. Τα πρωινά της 15ης και 16ης Οκτωβρίου είναι αφιερωμένα σε σχολικές τάξεις. Το άρθρο μας.
Σάββατο 17 Οκτωβρίου — WIPE Athens στην JAVA (Αθήνα). Η αθηναϊκή έκδοση του WIPE Berlin Amateur Film Festival πραγματοποιείται στην JAVA του The HUB Events, στα Κάτω Πετράλωνα, με είσοδο 12 ευρώ και εισιτήρια μέσω more.com. Το πρόγραμμα συνδυάζει προβολές ερασιτεχνικών ταινιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό με ζωντανή μουσική, stand-up comedy και bar. Το άρθρο μας.
Σάββατο 17 Οκτωβρίου — Συνθετικοί και Βάκτρο στο ΚΛΑΚΑΖ (Αθήνα). Οι Συνθετικοί επιστρέφουν στη σκηνή της Αθήνας στο ΚΛΑΚΑΖ, στην Αβραμιώτου 6-8 στο Μοναστηράκι, με το Βάκτρο του Στέφανου Γκιουλτζούογλου. Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00, η προπώληση μέσω More.com κοστίζει 10 ευρώ και στο ταμείο 12 ευρώ. Το άρθρο μας.
