Οι La Coka Nostra επιστρέφουν στην Αθήνα, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής περιοδείας για τα 20 χρόνια τους. Το αμερικανικό hip-hop supergroup θα εμφανιστεί ζωντανά την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2026 στο ARCH Club, με τη σύνθεση της περιοδείας να περιλαμβάνει τους Ill Bill, Slaine, Danny Boy και DJ Eclipse.
Η συναυλία αποτελεί μέρος της 20th Anniversary European Tour, με τους La Coka Nostra να συμπληρώνουν δύο δεκαετίες από τη δημιουργία τους. Το συγκρότημα σχηματίστηκε μέσα από τη συνεργασία μουσικών που είχαν ήδη παρουσία στην αμερικανική hip-hop σκηνή, συνδέοντας μέλη των House of Pain με τον Ill Bill των Non Phixion και τον Slaine.

Η δισκογραφική πορεία των La Coka Nostra ξεκίνησε το 2009 με το «A Brand You Can Trust», ένα άλμπουμ με αρκετές συμμετοχές από την αμερικανική hip-hop σκηνή. Μεταξύ των καλλιτεχνών που συμμετείχαν βρίσκονται οι Snoop Dogg, B-Real, Bun B, Immortal Technique, Sick Jacken, Q-Unique και Sen Dog, ενώ από τον δίσκο προέκυψαν κομμάτια όπως τα «Bang Bang», «Fuck Tony Montana» και «Gun in Your Mouth».
Το 2012 ακολούθησε το «Masters of the Dark Arts», με παραγωγές από τους DJ Lethal, Statik Selektah και DJ Premier και συμμετοχές από καλλιτέχνες όπως οι Vinnie Paz, Sean Price και Sick Jacken. Τέσσερα χρόνια αργότερα κυκλοφόρησε το τρίτο άλμπουμ του συγκροτήματος, «To Thine Own Self Be True», στο οποίο συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι Sick Jacken, Vinnie Paz, Apathy και Nems.
Ο ήχος των La Coka Nostra κινείται στην underground πλευρά του hip-hop, με έντονα beats και θεματολογία που περιλαμβάνει τον ρεαλισμό του δρόμου, τις εξαρτήσεις και την πολιτική. Οι ζωντανές εμφανίσεις αποτελούν επίσης σημαντικό μέρος της πορείας του συγκροτήματος, στοιχείο που θα βρίσκεται στο επίκεντρο και της επετειακής ευρωπαϊκής περιοδείας.
Το αθηναϊκό live θα πραγματοποιηθεί στο ARCH Club, Κρήτης 1 & Πέτρου Ράλλη 29 στον Ταύρο, με τις πόρτες να ανοίγουν στις 20:00.
Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ξεκινήσει μέσω More.com, με την κανονική τιμή του εισιτηρίου να διαμορφώνεται στα 26 ευρώ.

