MoviesMovie NewsLucasfilm: Μήνυση για το CGI του Peter Cushing στο...

Lucasfilm: Μήνυση για το CGI του Peter Cushing στο Rogue One

-

Η Lucasfilm και η Disney δέχτηκαν μήνυση για το CGI που χρησιμοποιήθηκε για να φέρουν ξανά στη ζωή τον Peter Cushing στην ταινία Rogue One: A Star Wars Story.

Ένας φίλος του Cushing, ο Kevin Francis, ισχυρίστηκε ότι η Disney δεν είχε την άδεια να αναδημιουργήσει την εικόνα του ηθοποιού με ειδικά εφέ για το Rogue One. Η Disney προσπάθησε και απέτυχε να απορρίψει την υπόθεση για δεύτερη φορά στις 9 Σεπτεμβρίου 2024.

Η μήνυση γίνεται μέσω της κινηματογραφικής εταιρείας του Francis, Tyburn Film Productions και προέβαλε επίσης αξιώσεις κατά του παραγωγού του Rogue One, Lunak Heavy Industries, των διαχειριστών της περιουσίας του Cushing και του πρακτορείου του Cushing, Associated International Management.

Ο Francis ισχυρίστηκε ότι πρέπει να δώσει άδεια για οποιαδήποτε αναδημιουργία της εικόνας του Cushing, μετά από συμφωνία που έγινε μεταξύ αυτού και του ηθοποιού το 1993, ένα χρόνο πριν από το θάνατό του σε ηλικία 81 ετών.

Η Lucasfilm ισχυρίστηκε ότι δεν πίστευε ότι χρειαζόταν άδεια για την αναδημιουργία της εικόνας του Cushing λόγω του αρχικού συμβολαίου του για το Star Wars Episode 4 – A New Hope και της φύσης των ειδικών εφέ. Πλήρωσε επίσης περίπου 37.000 δολάρια στην οικογένεια του Cushing για την άδεια τους.

Στις 9 Σεπτεμβρίου, ο αναπληρωτής δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου Tom Mitcheson απέρριψε την έφεση, δηλώνοντας ότι η υπόθεση πρέπει να πάει σε δίκη. «Επίσης, δεν έχω πειστεί ότι η υπόθεση είναι αδιαμφισβήτητη στο επίπεδο που απαιτείται για να εκδοθεί συνοπτική απόφαση ή να διαγραφεί», πρόσθεσε. «Σε έναν τομέα αναπτυσσόμενου δικαίου είναι πολύ δύσκολο να αποφασίσει κανείς πού μπορεί να βρίσκονται τα όρια ελλείψει πλήρους έρευνας των πραγματικών περιστατικών».

Ο Πόλεμος των Άστρων καλύπτει πολλές εποχές και, έχοντας ξεκινήσει το 1977, παρουσιάζει ηθοποιούς σε πολλά στάδια της ζωής τους. Για παράδειγμα, έχει χρησιμοποιήσει ειδικά εφέ για να απογηρανθεί ο Mark Hamill ως Luke Skywalker, και η τεχνολογία αυτή έχει χρησιμοποιηθεί για να τοποθετηθούν στις ταινίες του και ηθοποιοί που έχουν πεθάνει.

Αυτό περιλαμβάνει φυσικά τον Tarkin του Cushing, αλλά και την πριγκίπισσα Leia της Carrie Fisher. Η ηθοποιός πέθανε το 2016, αφού είχαν γυριστεί μόλις δύο από τις τρεις ταινίες της Sequel Trilogy, και η Disney χρησιμοποίησε ειδικά εφέ μαζί με επαναχρησιμοποιημένο υλικό για να την συμπεριλάβει στο Star Wars: Episode 9 – The Rise of Skywalker.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του GeekDom.gr μέσα από το Google News.

mrpc
mrpchttps://geekdom.gr
A lazy software developer

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Τελευταία Άρθρα

James Earl Jones: Πέθανε 93 ετών η φωνή του Darth Vader

Πέθανε σε ηλικία 93 ετών ο ηθοποιός James Earl Jones, γνωστός ως η φωνή του Darth Vader στο Star Wars, αλλά και του Mufasa από το Lion King.

Alien: Romulus – Επίσημο trailer

Η 20th Century Studios κυκλοφόρησε το επίσημο trailer για το Alien: Romulus, τη νέα ταινία του Alien franchise που θα κυκλοφορήσει τον Αύγουστο.

Venom: The Last Dance – το πρώτο trailer είναι εδώ

Η Sony έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο trailer για το Venom: The Last Dance, την τρίτη ταινία του Venom με πρωταγωνιστή τον Tom Hardy.

Supergirl: η πρωταγωνίστρια του “House of the Dragon” στο ρόλο

Η DC βρήκε και επίσημα το νέο Supergirl, με τον James Gunn να επιβεβαιώνει ότι η πρωταγωνίστρια του "House of the Dragon" Milly Alcock θα αναλάβει τον ρόλο στην ταινία Supergirl: Woman of Tomorrow.

Μην Χάσεις

Comicdom CON Athens 2024

Η Comicdom CON Athens, το μακροβιότερο διεθνές φεστιβάλ comics της Αθήνας, έρχεται στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων στις 17 ως 19 Μαΐου.

Zone01 Athens: Ενημέρωση των πρώτων υποψήφιων προγραμματιστών

Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε το πρώτο “Check-In Event” στις νέες εγκαταστάσεις του Zone01 Athens στην Νέα Ιωνία.

Μπορεί να σου αρέσουν
προτεινόμενα για εσένα