MusicLiveRelease Athens: Ανταπόκριση The Offspring και The Subways

Release Athens: Ανταπόκριση The Offspring και The Subways

-

Ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα του Release Athens 2024, με τους The Offspring, The Subways, Danko Jones και The Overjoyed.

The Overjoyed

Η μέρα ξεκίνησε με τους The Overjoyed, οι οποίοι άνοιξαν πρακτικά όλο το Release Athens 2024 και ξεσήκωσαν όλο το κοινό, παρά τη ζέστη και τον ήλιο. Οι Αθηναίοι punk rockers δώσανε μια πολύ δυνατή συναυλία.

Danko Jones

Μετά το set τους, σειρά είχαν οι Danko Jones. Το γκρουπ από τον Καναδά, πραγματοποίησε την παρθενική του εμφάνιση στην Ελλάδα και δικαίωσε τη φήμη του ως ένα από τα κορυφαία live σχήματα της σκηνής, με ένα απολαυστικό σετ που περιείχε επιλογές από ολόκληρη τη δισκογραφία τους.

Η εμφάνιση τους είχε διάρκεια περίπου μία ώρα, πράγμα λογικό στα πλαίσια ενός φεστιβάλ, αλλά ίσως όχι αρκετό για αυτό το συγκρότημα.

The Subways

Σειρά πήραν οι The Subways, οι οποίοι έπαιξαν όλες τις μεγάλες επιτυχίες τους αλλά επιφύλαξαν και ένα αξέχαστο φινάλε με την ελληνική εκδοχή του “Rock ‘N’ Roll Queen” και τον Billy Lynn να κάνει stage diving και να δηλώνει ενθουσιασμένος που η μπάντα έπαιζε πριν τους απόλυτους βασιλιάδες του rock‘n’ roll, τους Offspring.

The Subways - Rock & Roll Queen | Live at @ReleaseAthensFestival
The Subways – Rock & Roll Queen

Πέρα από την εκρηκτική τους εμφάνιση, οι The Subways είχαν εξαιρετική επικοινωνία με το κοινό και μάλιστα στα Ελληνικά, όπου μας μιλούσαν σχεδόν μετά από κάθε τραγούδι. Ακόμα και στο Rock & Roll Queen, πρόσθεσαν ελληνικό στίχο για να εκθειάσουν το κοινό.

Δεν έλειψε και το πολιτικό σχόλιο από τον Βilly Lunn, με δήλωση υπέρ της Αριστεράς και την έκφραση της χαράς τους που στην Ελλάδα είδαν Antifa graffity καθώς έρχονταν στον χώρο της συναυλίας. Σχολίασε επίσης μια σημαία της Παλαιστίνης, δηλώνοντας αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό.

Φυσικά και η Charlotte Cooper τα έσπασε σε σκηνική παρουσία, αφού δε σταμάτησε λεπτό να χορεύει και να τρέχει πάνω κάτω στη σκηνή.

The Offspring

Τέλος, στις 22:30 περίπου ανέβηκαν στη σκηνή οι headliners της βραδιάς, The Offspring.

Χωρίς κάποιο καλωσόρισμα, το συγκρότημα ξεκίνησε δυναμικά το live με το Come out and Play, και ακολούθησαν 2-3 σερί τραγούδια μέχρι το πρώτο διάλειμμα που ο Dexter και ο Noodles άρχισαν να μιλάνε στο κοινό.

Εξαιρετική σκηνική παρουσία, πολύ επικοινωνία με το κοινό, αλλά και πολύ δυνατό setlist, που μας απογείωσε για κάτι παραπάνω από μια ώρα. Σίγουρα όχι αρκετός χρόνος για να χορτάσουμε ένα τόσο μεγάλο συγκρότημα.

The Offspring - Original Prankster - Live at @ReleaseAthensFestival 2024
The Offspring – Original Prankster

Στα 17 τραγούδια που ακούσαμε live, οι Offspring από το εναρκτήριο “Come Out Play” μέχρι το εντυπωσιακό φινάλε του “Self Esteem”, σήκωσαν στον αέρα την κατάμεστη Πλατεία Νερού, παίζοντας τραγούδια από ολόκληρη την πορεία τους όπως τα “Want You Bad”, “Bad Habit” και “Pretty Fly (For A White Guy) αλλά και μια απίθανη διασκευή στο “Blitzkrieg Bop” των Ramones.

Ο ήχος εξαιρετικός, και σίγουρα συνέβαλε στο να ξεσηκωθεί το κοινό, με το ένα moshpit να διαδέχεται το άλλο.

Φυσικά στο φινάλε, με το Self Esteem έγινε πραγματικά χαμός.

The Offspring - Self Esteem - Live at @ReleaseAthensFestival 2024
The Offspring – Self Esteem

Εν τέλει, η πρώτη μέρα του Release Athens ήταν εξαιρετική, με συμμετοχή πάνω από 17000 θεατών. Μας προετοίμασε για την επόμενη στάση με τους Megadeth και τους Blind Guardian, όπου πλέον μιλάμε και για πιο σκληρό ήχο.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του GeekDom.gr μέσα από το Google News.

mrpc
mrpchttps://geekdom.gr
Προγραμματιστής, μέλος της ραπ ομάδας Afrocream. Καμμένος με σειρές και videogames.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Τελευταία Άρθρα

Release Athens 2026: Ρεκόρ με περισσότερους από 280.000 θεατές

Το Release Athens 2026 ολοκληρώθηκε με ρεκόρ προσέλευσης, ξεπερνώντας τους 280.000 θεατές στην πιο επιτυχημένη διοργάνωση της ιστορίας του.

Release Athens 2026: Το φινάλε με Epica, Savatage και Sabaton

Το Release Athens 2026 αποχαιρέτησε την Πλατεία Νερού με Epica, Savatage και Sabaton σε μια βραδιά με ένταση, συγκίνηση και μικροπροβλήματα.

Helloween, Saxon και Ashes of Ares στο Release Athens 2026 | Ανταπόκριση

Οι Helloween, Saxon και Ashes of Ares ανέβηκαν στη σκηνή του Release Athens 2026, χαρίζοντας μια βραδιά αφιερωμένη στο heavy metal.

Pantera, Trivium και Bodysnatcher στο Release Athens – ανταπόκριση

Οι Pantera, Trivium και Bodysnatcher για πρώτη φορά στην Ελλάδα στo Release Athens! Διαβάστε την ανταπόκρισή μας και δείτε live videos.

Magic De Spell: 45 χρόνια ελληνικού rock στο Κύτταρο

Οι Magic De Spell γιορτάζουν 45 χρόνια πορείας με μια επετειακή συναυλία στις 31 Οκτωβρίου στο Κύτταρο.

Groove Therapist & Daenoma: Live στο ΙΛΙΟΝ plus στις 19 Σεπτεμβρίου

Groove Therapist και Daenoma εμφανίζονται στις 19 Σεπτεμβρίου στο ΙΛΙΟΝ plus, σε μια βραδιά progressive και alternative heavy rock.

Μην Χάσεις

Comicdom CON Athens 2024

Η Comicdom CON Athens, το μακροβιότερο διεθνές φεστιβάλ comics της Αθήνας, έρχεται στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων στις 17 ως 19 Μαΐου.

Zone01 Athens: Ενημέρωση των πρώτων υποψήφιων προγραμματιστών

Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε το πρώτο “Check-In Event” στις νέες εγκαταστάσεις του Zone01 Athens στην Νέα Ιωνία.

Μπορεί να σου αρέσουν
προτεινόμενα για εσένα