Home More Ολοκληρώθηκε το 1ο Athens Collectible Festival

Ολοκληρώθηκε το 1ο Athens Collectible Festival

0

Το 1ο Athens Collectible Festival – Συλλεκτική Έκθεση Αθηνών, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και με αθρόα προσέλευση επισκεπτών, καταγράφοντας αξιοσημείωτη συμμετοχή εκθετών και ενδιαφέρον από την συλλεκτική κοινότητα.

Δείτε φωτογραφίες από την έκθεση:

Το Δελτίο Τύπου

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο Ω2 του Ωδείου Αθηνών και αποτέλεσε το σημαντικότερο εκθεσιακό γεγονός στο χώρο του συλλεκτισμού στην Ελλάδα και ήταν υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων, του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς κ΄ Νήσων και της International Action Art. Επίσημοι Συνεργάτες η Vendora.gr , η Ελληνική Φιλοτελική Εταιρεία, η Πανελλήνια Νομισματική Ένωση, ο οίκος δημοπρασιών Attica Auctions και η DL Cards.

Η συλλεκτικότητα έχει στόχο να μας μάθει ιστορία, να έρθουμε πιο κοντά με την συλλεκτική κοινότητα η οποία με αγάπη διαφυλάττει την ιστορία, διευρύνοντας τους ορίζοντες της σκέψης μας.

Έχοντας εξασφαλίσει παραπάνω από εξήντα εκθέτες, παρουσιάστηκαν θησαυροί όπως: Χαρτονομίσματα – νομίσματα – μετοχές εταιριών, Γραμματόσημα – φάκελοι, Τηλεκάρτες- χρονοκάρτες, Μετάλλια – παράσημα, Κοσμήματα – pins, Βιβλία – περιοδικά – έγγραφα – εφημερίδες, Φωτογραφίες, Δίσκοι βινυλίου LP – κασέτες VHS – CD, Υπολογιστές – ραδιόφωνα – τηλεοράσεις – τηλέφωνα, Φωτογραφικές μηχανές – κάμερες, Παιχνίδια – λούτρινα, Αρχειακό υλικό, Ψιλικά Εποχής, Αντίκες και άλλα… οι συλλέκτες είχαν την ευκαιρία να πουλήσουν, να αγοράσουν, να εκτιμήσουν ή να ανταλλάξουν αντικείμενα στους επισκέπτες.

Την πρώτη ημέρα της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια, παρουσία του Εκπρόσωπου Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών κ. Όμηρου Τσάπαλου, των διοργανωτών κ. Ιωάννη Πεφάνη και κ. Θεοφάνη Παναγιωτόπουλου, του κ. Νικόλαου Μαθιουδάκη από τον οίκο δημοπρασιών Attica Auctions και όλων των συνεργατών, εκθετών και επισκεπτών.

Ο κ. Τσάπαλος στον χαιρετισμό του ανέφερε χαρακτηριστικά πως “ο συλλεκτισμός βελτιώνει την καθημερινότητά μας και την κάνει ποιο ενδιαφέρουσα, όποιος είναι συλλέκτης και έχει αυτό το μικρόβιο μπορεί να καταλάβει, από μικρό παιδί θυμάμαι τον εαυτό μου βουτηγμένο στο Μοναστηράκι, να ψάχνει συλλεκτικά αντικείμενα, και αν κέρδισα κάτι από το συλλεκτισμό είναι η δυνατότητα να μάθω ιστορία, η δυνατότητα να έρθω ποιο κοντά στην Τέχνη, η δυνατότητα να έρθω ποιο κοντά σε ανθρώπους που έχουν μεράκι και πείσμα στο να τελειοποιούν στο οτιδήποτε και αν κάνουν, αυτός είναι ο συλλεκτισμός, αυτά είναι τα βασικά στοιχεία του συλλεκτισμού, να μας φέρνουν ποιο κοντά, να μαθαίνουμε ιστορία και στο τέλος να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι.

Κλείνοντας ευχαρίστησε τους διοργανωτές για το ανώτατο επίπεδο της εκδήλωσης, δίνοντας συγχαρητήρια που με την πρωτοβουλία τους έφεραν και ένωσαν διαφορετικές πτυχές του συλλεκτισμού.

Διοργανώθηκε επίσης η δημοπρασία Coin Rush V από τον οίκο δημοπρασιών Attica Auctions σε συνεργασία με την Πανελλήνια Νομισματική Ένωση και περιλάμβανε τρεις συλλογές με σύγχρονα Ελληνικά και Κυπριακά νομίσματα και χαρτονομίσματα.

Αξίζει να σημειωθεί το έντονο ενδιαφέρον από μικρούς συλλέκτες ακόμα και κάτω των 10 ετών.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας το Νοέμβριο 2024.

Ακολουθήστε μας στα social media:
https://www.facebook.com/athenscollectiblefestival
https://www.facebook.com/groups/athenscollectiblefestival
https://www.instagram.com/athenscollectiblefestival/

NO COMMENTS

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version