MusicMusic NewsΛάμπρος Παπαλέξης: Νέα κυκλοφορία μαζί με Δημήτρη Πουλικάκο

Λάμπρος Παπαλέξης: Νέα κυκλοφορία μαζί με Δημήτρη Πουλικάκο

-

Ο Λάμπρος Παπαλέξης κυκλοφόρησε το τραγούδι “Ε​ί​ν​α​ι Δ​ύ​σ​κ​ο​λ​α να Σ​τ​έ​κ​ε​σ​α​ι ό​τ​α​ν Τ​ρ​έ​χ​ε​ι ο Χ​ρ​ό​ν​ο​ς” σε νέα εκτέλεση, μαζί με τον Δημήτρη Πουλικάκο, τον Νίκο Μπαρδή (Διάφανα Κρίνα) και τον Johnny Highway. Το κομμάτι είχε κυκλοφορήσει αρχικά από τους “Σαύρα των Βασιλικών Δρόμων“, η νέα εκτέλεση έγινε για τις ανάγκες του επερχόμενου album “Νομανσλάνδη“.

Ακούστε το κομμάτι:

Είναι Δύσκολα να Στέκεσαι όταν Τρέχει ο Χρόνος - Παπαλέξης,  Highway, Μπάρδης & ο Δ. Πουλικάκος

Φυσικά μπορείτε επίσης να αγοράσετε το τραγούδι από το bandcamp: https://lamprospapalexis.bandcamp.com/track/–13

Πριν από ένα μήνα περίπου, ο Λάμπρος Παπαλέξης είχε κυκλοφορήσει σε ψηφιακή μορφή και το άλμπουμ
Δ​η​λη​τ​ή​ρ​ι​ο Π​ο​τ​ι​σ​μ​έ​ν​ο α​π​ό Α​γ​ά​π​η” μαζί με τους “Οι Χτισμένες…των Θεμελίων“. Μπορείτε να το βρείτε εδώ. Πρόκειται για την πρώτη επίσημη κυκλοφορία σε όλες τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες του album που αρχικά είχε κυκλοφορήσει το 2017.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ίδιου του Λάμπρου Παπαλέξη:

”40 Χρόνια Τραγούδια από τον Υπόνομο…

Λίγη ιστορία που χάνετε στα βάθη των δεκαετιών…

Η επιλογή της ημερομηνίας της νέας κυκλοφορίας του single ”Είναι Δύσκολα να Στέκεσαι όταν Τρέχει ο Χρόνος” Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 δεν έγινε τυχαία. Είναι η μέρα που μπορεί να μην ξεκίνησα να παίζω μουσική, γιατί είχα συμμετοχή σε συγκρότημα της γειτονιάς( ”Crack in the Floor”) από το 1980 και οι ”Φάντης Μπαστούνι & οι Άσσοι” υπήρχαν σαν συγκρότημα απο τα τέλη τουλάχιστον του 1981 αν θυμάμαι καλά. Είναι όμως η 11 Δεκεμβρίου 1983 η πρώτη επίσημη καταγραφή δική μου και του τότε συγκροτήματος σε κριτική και στα ”πράγματα” στο τότε ”Ποπ & Ροκ” για την εμφανισή μας στο κατάμεστο θέατρο των Αμπελοκήπων ”Μοντέρνοι Καιροί” του Κώστα Νταλιάνη που υπήρχε στην οδό Γεννηματά των Αμπελοκήπων και η γνωριμία μας στα καμαρίνια με κλιμάκιο των αγνωστων σαν και μας ”The Last Drive”(είχαν έρθει ο Χρήστος ο Μιχαλάτος και ο Νίκος ο Λαγός, τότε κιθαρίστας τους) και έτσι ξεκίνησε μια μεγάλη και βαθειά φιλία μέχρι τις μέρες μας. 

Για να συνδέσω το νήμα της όποιας καλλιτεχνικής ζωής μου διάλεξα για αυτή την μέρα ένα τραγούδι-διασκευή απο την δεκαετία του ’90 απο τον πρώτο δίσκο της ”Σαύρας των Βασιλικών Δρόμων” -”Πορφυρές Αποχρώσεις” που συμμετέχουν άνθρωποι εμβληματικοί της σκηνής απο τότε έως σήμερα. 

Το τραγούδι είναι ένα παλιό τραγούδι της Σαύρας των Βασιλικών Δρόμων και άνοιγε τη δεύτερη πλευρά του δίσκου ”Πορφυρές Αποχρώσεις” του 1995 και διασκευάζεται εδώ απο μένα και τους συμμετέχοντες. 

- Advertisement -

Στις φωνή στη 12χορδή κιθάρα και στη φυσαρμόνικα ο υποφαινόμενος, στη φωνή και στα τύμπανα ο φίλτατος και θρυλικός Dimitri- Mitsos Poulikakos (και όχι ο Μητσάκος ή Πουλίκας, γιατί δεν αφήνω να πέφτει τίποτε στο πάτωμα), και συμμετέχουν οι εξαιρετικοί και εξίσου αγαπητοί, στο ακουστικό μπάσο και στη slide κιθάρα ο Nikos Bardis, στην ακουστική κιθάρα ο Johnny Highway στο stompbox ο Thanos Amorginos που έχει κανει και την ηχοληψία,την μίξη και το mastering. 

Τραγούδι στα πλαίσια του επερχόμενου album μου με τίτλο ”Nομανσλάνδη” για τα 40 χρόνια μου σαν τραγουδοποιός και πραγματικά με τιμούν με τη παρουσία τους, όπως και όλοι οι μουσικοί και τα σχήματα που παίρνουν μέρος σε κάθε ξεχωριστό κομμάτι. 

Για τον Δημήτρη Πουλικάκο θα κάνω μια ειδική μνεία για την τιμή που μου κάνει, γιατί τη δεκαετία του 80, τότε που είμουν τρελλό παιδί και ανυποψίαστο, μοιραστήκαμε το ίδιο σανίδι μαζί του και με τον αείμνηστο Παύλο Σιδηρόπουλο και τους Απροσάρμοστους σε κάποιες συναυλίες τότε, με αποκορύφωμα την Rock ‘n Roll θρυλική συναυλία το ’86 στου Παπάγου που σε ένα κομμάτι της συμμετείχε μαζί με τους ”Φάντης Μπαστούνι & οι Άσσοι”.

mrpc
mrpchttps://geekdom.gr
Προγραμματιστής, μέλος της ραπ ομάδας Afrocream. Καμμένος με σειρές και videogames.

Ακολουθήστε το GeekDom.gr

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα τελευταία άρθρα μας στο email σας.

Ακολουθήστε το GeekDom στις Προτιμώμενες Πηγές σας

Δείτε πρώτα τις ειδήσεις του GeekDom στο Google και προσθέστε μας στις Προτιμώμενες Πηγές σας.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Τελευταία Άρθρα

The Black Tabasco: Το Animal Love συνεχίζει τη rock διαδρομή τους

Οι The Black Tabasco παρουσιάζουν το Animal Love, το δεύτερο άλμπουμ τους με alternative, indie rock και blues επιρροές.

Magic de Spell: Νέο τραγούδι – το «Σπουργίτι»

Οι Magic de Spell κυκλοφόρησαν το νέο τους τραγούδι «Σπουργίτι», με μουσική του Γιώργου Αρχοντάκη και στίχους του Θοδωρή Βλαχάκη.

Ed Sheeran: Μαζικές αποχωρήσεις από την περιοδεία μετά την απομάκρυνση του Macklemore

Ed Sheeran: Finneas, Lukas Graham, Aaron Rowe και Beoga αποχώρησαν από το Loop Tour μετά την απομάκρυνση του Macklemore.

Groove Therapist: Νέο video για το «Broken Dreams» από το «Monologue»

Οι Groove Therapist παρουσιάζουν το official video για το «Broken Dreams», ένα τραγούδι από το concept album «Monologue».

Ακολουθήστε μας

1,123ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,745ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
3,054ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,430ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Μην Χάσεις

Comicdom CON Athens 2024

Η Comicdom CON Athens, το μακροβιότερο διεθνές φεστιβάλ comics της Αθήνας, έρχεται στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων στις 17 ως 19 Μαΐου.

Zone01 Athens: Ενημέρωση των πρώτων υποψήφιων προγραμματιστών

Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε το πρώτο “Check-In Event” στις νέες εγκαταστάσεις του Zone01 Athens στην Νέα Ιωνία.