Home Music Throwback: Συνέντευξη από τους Μίκρο

Throwback: Συνέντευξη από τους Μίκρο

0

Οι Μίκρο εμφανίστηκαν χθες στο Release Athens Festival 2023, και εμείς βρήκαμε μια συνέντευξη που τους πήραμε πριν από αρκετά χρόνια.

Πριν ξεκινήσουμε το GeekDom.gr, η ίδια ομάδα είχε το Pramnos.net, ένα παλιό ενημερωτικό site και community που μετά από κάποια χρόνια λειτουργίας, το διακόψαμε.

Κάτι που κάναμε όμως τότε, ήταν ότι ρωτούσαμε το community μας μέσα από τα forum, σε ποιους καλλιτέχνες θέλανε να πάρουμε συνέντευξη, και τι να ρωτήσουμε. Έτσι, κάναμε συνεντεύξεις βασισμένες καθαρά σε ότι ήθελε το κοινό μας. Κάτι που ίσως είναι καλή ιδέα να ξεκινήσουμε και πάλι.

Μια από τις συνεντεύξεις που πήραμε ήταν και αυτή των Μίκρο, με ερωτήσεις από το forum. Το συγκρότημα τότε είχε άλλη σύνθεση και φυσικά αναφέρεται σε πράγματα που δεν είναι πια επίκαιρα (π.χ. το MySpace).

Ας τη δούμε όμως:

  • Tο 2004 με το MIKRO Tronik πλάσμα, βγάλατε την electro/dance σκηνή τις χώρας μας από την σκιά… 4 χρονια μετά ο Ελληνικός κινηματογραφος επενδύει σε electro μουσική και σε επιτυχημένες διασκευές τον ΜΙΚΡΟ σε γνωστά παλιά ελληνικά τραγούδια! Τι έχει αλλάξει τα τελευταία χρονια στην ελληνική electro σκηνή και ποια νομίζετε ότι είναι η συνεισφορά σας σε αυτή;

    Η ελληνική ηλεκτρονική μουσική τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει μια ανοδική πορεία, με συγκροτήματα και καλλιτέχνες που εμφανίζονται στην electro σκηνή και κερδίζουν όλο και περισσότερο κοινό.

    Η συνεισφορά των ΜΙΚΡΟ είναι ότι απέδειξαν πως ηλεκτρονική μουσική,χορευτική, up tempo μπορεί να γίνει με ελληνικό στίχο. Αν εξαιρέσουμε τους Στέρεο Νόβα , που θεωρούμε ότι ήταν οι πρώτοι, που ασχολήθηκαν με τον ηλεκτρονικό ήχο, στην Ελλάδα επικρατούσε η ροκ, έντεχνη φιλοσοφία, που την εποχή που ξεκινήσαμε περνούσε μια «μαύρη» και μελαγχολική περίοδο.

    Σε μια τέτοια ατμόσφαιρα, στην παιχνιδιάρικη «άσπρη σοκολάτα» και στο πρώτο μας album με τίτλο «Το τέλος του κόσμου» επιχειρήσαμε να δώσουμε μια νέα αισιόδοξη ματιά στα πράγματα, να σατυρίσουμε, να μιλήσουμε ανοιχτά για τα προβλήματα της γενιάς μας, χωρίς φόβο, αλλά και να μεταδώσουμε όλη μας την ενέργεια και την κινητικότητα στον κόσμο, στα live μας. Αυτήν την πόρτα πιστεύουμε πως ανοίξαμε στην Ελλάδα..
  • Πως προέκυψαν οι διασκευές για την ταινία “μόλις χώρισα”, ήταν ιδέα τον ΜΙΚΡΟ η της παραγωγής;

    Οι διασκευές αυτές επιλέχθηκαν σε συνεργασία με τους ΜΙΚΡΟ, από την παραγωγή και τον σκηνοθέτη και εξυπηρετούν τις ανάγκες της ταινίας «Μόλις Χώρισα».
  • Από που προέκυψε το όνομά σας;

    Απo brain storming! Είχαμε καταγράψει διάφορα ονόματα, που είχαν άμεση σχέση με την τεχνολογία. Καταλήξαμε σ’ αυτό γιατί συμβολίζει την εξέλιξη της.  Τα κινητά γίνονται όλο και πιο μικρά και ελαφριά, οι κάρτες μνήμης στους υπολογιστές, όσο μικραίνουν έχουν και περισσότερη συμπυκνωμένη δύναμη, τα μικροτσιπ είναι …μικρο!
  • Πως προέκυψε και κάνατε κάποια κοινά live με τις Ρόδες;

    Ναι, συμμετείχαμε σε κάποια φεστιβαλ με τις Ρόδες. Παίξαμε μαζί τους στη Θεσσαλονίκη αλλά και στην Καλαμάτα, σε μια συναυλία,όπου τα έσοδα διατέθηκαν για την αγορά ενός οχήματος, που θα εξυπηρετούσε άτομα με αναπηρία.

    Προέκυψε  με τις Ρόδες  γιατί οι διοργανωτές σε συνδυασμό με το γραφείο management μας, επέλεξαν αυτήν τη σύνθεση που μας εκφράζει και μας , καθότι με τις Ρόδες ταιριάζουμε ηχητικά.
  • Τι σχέση ειχαν οι τραγουδιστές με το τραγούδι στα παιδικά τους χρόνια? Ποιο είδος μουσικής σας άρεσε και απο τα πόσα σας αρχίσατε να σιγοτραγουδάτε?

    Ρία:  Μεγάλωσα μέσα στα τραγούδια και στους δίσκους. Ο πατέρας μου ιδιαίτερα μουσικόφιλος, έπαιζε κιθάρα στο σπίτι, είχε καλωδιώσει κάθε δωμάτιο με ηχεία και το πάθος του ήταν οι ηχογραφήσεις και τα μικρόφωνα. Η μητέρα μου καλλίφωνη, έκανε τις δουλειές της τραγουδώντας. Οι γιαγιάδες μου με νανούριζαν με παραδοσιακά.  Ήταν φυσικό και επόμενο να σιγοτραγουδήσω από την…κούνια!

    Από την άλλη πήρα τις μουσικές μου βάσεις, από τον μεγάλο μου αδελφό, που με επηρέασε καταλυτικά στα πρώτα μου ακούσματα. Έτσι σε μια εποχή, που στο σχολείο άκουγαν ανάλαφρα εποχιακά κομμάτια, εγώ άκουγα Nick Cave, Tuxedomoon, Beatles, New Order και Pink Floyd!

    Νίκος: Εγώ πάλι δεν είχα κάποια οικογενειακη προιστορία με την μουσική. Όλως περιέργως στα 4 μου χρόνια έκλαιγα και ήθελα απεγνωσμένα ένα παιδικό μικρό πιανάκι. Μετά από αυτό ήθελα μία μελόντικα και μετά ένα αρμόνιο(τα συνθεσάιζερ ήταν πολυ ακριβά τότε!) Μου άρεσε να σκαλίζω τα πλήκτρα. Θυμάμαι, ήμουν πιτσικρίκι και προσπαθούσα να παίξω το “Robots” των Kraftwerk στο αρμόνιο!!!

    Το τραγούδι μου προέκυψε πολύ αργότερα από ανάγκη περισσότερο γιατί δεν μπορούσες να βρείς εύκολα τραγουδιστές στην ηλεκτρονική μουσική. Ακόμα και τώρα δεν θεωρώ τον εαυτό μου τραγουδιστή.
     
  • Ποιά είναι η γνώμη σας για το downloading και της άνετης πρόσβασης σε κάθε είδος μουσικής και συγκροτήματος μέσω του my space?

    To myspace, με την εμφάνιση του, άλλαξε τα δεδομένα και έδωσε σε όλους τους καλλιτέχνες ένα χώρο να προωθήσουν τη μουσική τους και να τη διαδώσουν σε πολύ μεγάλο ακροατήριο. Η γνώμη μας για αυτό, είναι ότι αποτελεί το απόλυτο μουσικό εργαλείο! 

    Μπορούμε μέσα από αυτό, να κάνουμε chat με συγκροτήματα και καλλιτέχνες που θαυμάζουμε και να ακούμε τα νέα τους τραγούδια, να ενημερώνουμε τους φίλους μας για τις δικές μας δραστηριότητες , τις εμφανίσεις και τις κυκλοφορίες μας. Παλιότερα δεν υπήρχε τέτοιος άμεσος τρόπος και χαιρόμαστε που είμαστε και εμείς μέλη του.
  • Ποιος είναι ο αγαπημένος σας καλλιτέχνης; η Γκρουπ;

    Υπάρχουν πολλοί αγαπημένοι, ανάμεσα τους οι Kraftwerk, οι Depeche Mode, οι Duran-Duran και γενικότερα όλη η electro-pop σκηνή των 80ς!
     
  • Κάθε πότε ακούτε ραδιόφωνο;

    Δεν ακούμε πολύ συχνά, γιατί πιο πολλές ώρες είμαστε στο studio και στο computer. Ακούμε όμως net radio!
     
  • Ποια η σχέση σας με το διαδίκτυο γενικά;

    Πολύ στενή! Πρόκειται για μια καθημερινή δραστηριότητα. Το χρησιμοποιούμε για επικοινωνία, ενημέρωση, διασκέδαση, αγορές, videos και πολλά άλλα. Κυρίως βέβαι α παρακολουθούμε και απαντάμε στα e-mail μας, σχετικά με το συγκρότημα και βρισκόμαστε online σε διάφορες μουσικές κοινότητες, όπως είναι το facebook, το lastfm, το YouTube και σε πολλές άλλες.
     
  • Η σύγχρονη μουσική τεχνολογία έχει γίνει προσιτή από όλον τον κόσμο και πλέον είναι πολύ εύκολο να στηθεί ένα home studio. Αυτό βοηθάει τους νέους δημιουργούς ή τελικά τους αποσπά και κάνει κακό στη μουσική γενικότερα;

    Πιστεύουμε ότι τους βοηθάει , γιατί έτσι μπορούν και μαθαίνουν καλύτερα στο σπίτι τους και πλουτίζουν με εμπειρία και γνώσεις. Όμως δεν ενδείκνυται σε όλες τις περιπτώσεις. Πολλές φορές ένα επαγγελματικό στούντιο μπορεί να αναδείξει μια δουλειά, που στο home studio, αν το άτομο που πειραματίζεται, είναι ερασιτέχνης και δεν έχει τέτοιες γνώσεις, κυνδυνεύει να μην βγει τόσο καλή.
  • Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας; Που θα εμφανιστείτε αν κάνετε συναυλίες;

    Τα επόμενα σχέδια μας είναι  η μεγάλη συναυλία για τη μέρα της θετικής ενέργειας στο στάδιο Ο.Α.Κ.Α στην Αθήνα, με το κίνημα των Motionistas, στις 19/9. Ακολουθεί live στη Θεσσαλονίκη, στις 21/9 και τέλη Οκτώβρη στην Αθήνα. Για να μαθαίνετε τα νέα μας και τα επερχόμενα live, επισκεφτείτε το www.mikro.gr και τη σελίδα μας στο myspace: www.myspace.com/mikrospace.

NO COMMENTS

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version