Home Games Reviews Scars Above Review

Scars Above Review

0

Το Scars Above μόλις έγινε διαθέσιμο στο Steam, αλλά και σε PS4/PS5 και Xbox. Εμείς παίξαμε ήδη το παιχνίδι και σας το παρουσιάζουμε!

To Scars Above δημιουργήθηκε από τους Mad Head Games. Πρόκειται για ένα shooter sci fi τρίτου προσώπου με στοιχεία τρόμου.

Πρωταγωνίστρια είναι η Kate Ward. Πρόκειται για μια επιστήμονα, η οποία μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας SCARS ταξιδεύουν στο διάστημα. Στόχος τους είναι να εξερευνήσουν μια τεράστια εξωγήινη κατασκευή η οποία εμφανίστηκε ξαφνικά στη γη. Οι άνθρωποι την ονόμασαν “The Metahedron”. Τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα είχαν σχεδιάσει, καθώς όταν φτάνουμε πολύ κοντά σε αυτή την κατασκευή, αυτή μας εξωθεί σε έναν άγνωστο πλανήτη.

Το παιχνίδι έχει μια τρομερή ατμόσφαιρα που θυμίζει πολύ την ταινία “Alien: Prometheus”. Η πλοκή του θα σε σαγηνέψει, με αποτέλεσμα να θες να φτάσεις στο τέλος αυτή της περιπέτειας. Ο πλανήτης στον οποίο έχουμε παγιδευτεί δεν είναι αρκετά μεγάλος και αρκετά εύκολος να ψάξεις όλα τα δρομάκια και στο που οδηγούν.

To παιχνίδι δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω ως open world, λειτουργεί με κέρσορα ο οποίος σου δείχνει ποιος είναι ο προορισμός σου αλλά και σε πόσα μέτρα απέχει. Ο κόσμος είναι αρκετά μονότονος και επαναλαμβανόμενος. Σε κάνει να νομίζεις ότι έχεις ξαναπεράσει από το ίδιο μέρος.

Οι εξωγήινοι που θα συναντήσετε στον πλανήτη είναι αρκετά τρομακτικοί και δημιουργούν τρομερά jump scares (εμένα προσωπικά με τρόμαξαν όλα).

Το demo που έπαιξα ήταν ουσιαστικά το πρώτο με κεφάλαιο μιας ιστορίας τρόμου, που σε κάνει να θες να φτάσεις στο τέλος της διακαώς.

Ας περάσουμε στην πρωταγωνίστρια και στον χειρισμό της.

Γενικά όταν κινείσαι νιώθεις σαν να παίζεις ένα πολύ παλιό resident evil και νομίζω όλοι θυμόμαστε πόσο εκνευριστικό ήταν αυτό. Οι μάχες, θεωρώ ότι ήταν το μεγαλύτερο μείον του παιχνιδιού. Ένιωθα ότι η Kate ήταν πολύ σφιχτή ακόμα και σε πολύ απλές κινήσεις, όπως το να κάνεις dodge για να αποφύγεις τις επιθέσεις του εχθρού. Ήταν σαν να μην μπορούσε το παιχνίδι να συγχρονίσει. Αυτό μου δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα όταν έπρεπε να συνδυάσω και τα 3 όπλα που είχε το παιχνίδι για να αντιμετωπίσω το τελευταίο Boss.

Αν εξαιρέσεις το σύστημα μάχης, που είναι κακό, αλλά ελπίζω ότι έχει φτιαχτεί μέχρι το λανσάρισμα, το παιχνίδι είναι φανταστικό! Τρομερή horror ατμόσφαιρα και με πλοκή που σε κάνει να θες να παίξεις μέχρι να φτάσεις στο τέλος.

Γενικά είναι ένα παιχνίδι που το περιμένω με ανυπομονησία αν και δεν είμαι φαν των sci fi.

Το παιχνίδι μπορείτε να το προμηθευτείτε για PC από το Steam. Τον κωδικό για το review, μας τον παρείχε η Enarxis.

NO COMMENTS

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version