Home Movies Οι ταινίες που περιμένουμε το 2023

Οι ταινίες που περιμένουμε το 2023

0

Το 2023 θα είναι μια αρκετά δυνατή χρονιά σε κυκλοφορίες νέων ταινιών. Θα δούμε νέους τίτλους σχεδόν σε όλα τα γνωστά franchise, με κάποιες από αυτές να τις περιμένουν με αρκετά μεγάλη αγωνία οι Geeks σε όλο τον κόσμο, αλλά και μερικούς εντελώς φρέσκους τίτλους.

Εμείς συγκεντρώσαμε κάποιες από αυτές και στις παρουσιάζουμε με τη σειρά κυκλοφορίας τους.

Μπορείτε να δείτε τις 10 top επιλογές μας στο παρακάτω video:

Αναλυτικά:

Ant-Man and the Wasp: Quantumania | 17 Φλεβάρη

Το νέο Ant-Man είναι η ταινία που σηματοδοτεί την έναρξη της πέμπτης φάσης του Marvel Cinematic Universe και ενσωματώνει στον κινηματογράφο τον Kang, τον οποίο είδαμε αρχικά στη σειρά Loki.

Οι φανς περιμένουν αυτή την ταινία, καθώς ο Kang είναι και ο μεγάλος κακός αυτής της φάσης του MCU, με άλλα λόγια ο νέος Thanos, τον οποίο οι ήρωες της Marvel θα αντιμετωπίσουν στην ταινία Avengers: The Kang Dynasty στο τέλος αυτής της φάσης.

Σκηνοθεσία Peyton Reed

Πρωταγωνιστούν οι Paul Rudd και Evangeline Lilly, μαζί με τους Michael Douglas, Michelle Pfeiffer, Kathryn Newton, David Dastmalchian και Randall Park.

Cocaine Bear | 23 Φλεβάρη

Η συγκεκριμένη ταινία αναμένεται να είναι η μαύρη geek κωμωδία της χρονιάς. Ελαφρώς βασισμένη σε μια πραγματική ιστορία, αλλά με τεράστιο βαθμό σεναριακής υπερβολής.

Ένας έμπορος ναρκωτικών με 75 κιλά κοκαΐνης σκοτώνεται και μια αρκούδα καταναλώνει το παράνομο φορτίο, μπαίνοντας σε κατάσταση μανίας και σκοτώνοντας ότι βρεθεί στο δρόμο της.

Η είδηση που αποτέλεσε έμπνευση της ταινίας, από το μακρινό 1985

Σκηνοθεσία: Elizabeth Banks

Πρωταγωνιστούν: Μια CGI αρκούδα, Ray Liotta, Keri Russell, O’Shea Jackson Jr.

Scream 6 | 10 Μαρτίου

Τα Scream είναι ίσως η πιο iconic σειρά θρίλερ των τελευταίων δεκαετιών. Η νέα συνέχεια ακούγεται πως θα είναι το πιο αιματηρό Scream που έχουμε δει και αυτό λέει πολλά.

Σε αυτό, οι επιζώντες του μακελειού του Ghostface αναμένεται να αφήσουν πίσω το Woodsboro και ξεκινήσουν ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή τους στη Νέα Υόρκη.

Σκηνοθεσία: Matt Bettinelli-Olpin, Tyler Gillett

Πρωταγωνιστούν: Melissa Barrera, Jenna Ortega, Courteney Cox

Shazam! Fury of the Gods | 16 Μαρτίου

Άλλος ένας αγαπημένος χαρακτήρας της DC επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη. Η ταινία αρχικά ήταν να κυκλοφορήσει το 2022, αλλά όπως και οι υπόλοιπες ταινίες του DCEU, αλλά οι φανς περιμένουν με αγωνία.

Ο Billy Batson και τα θετά αδέρφια του πολεμούν τις Κόρες του Άτλαντα, που θέλουν να χρησιμοποιήσουν ένα όπλο που θα μπορούσε να καταστρέψει τον κόσμο.

Σκηνοθεσία: David F. Sandberg

Πρωταγωνιστές: Zachary Levi, Helen Mirren, Lucy Liu

John Wick: Chapter 4 | 24 Μαρτίου

Η σειρά John Wick ξεκίνησε από το πουθενά το 2014 και εντυπωσίασε κοινό και κριτικούς, ξεκινώντας ένα νέο franchise με καταιγιστική δράση, το οποίο μέχρι στιγμής στις τρεις πρώτες ταινίες δεν μας έχει απογοητεύσει ποτέ. Ο Keanu Reeves ταιριάζει γάντι σε αυτό το ρόλο, ο οποίος τον μετέτρεψε ξανά στο πιο αγαπημένο πρόσωπο στο internet.

Στη νέα ταινία ο John Wick αντιμετωπίζει τους πιο θανατηφόρους αντίπαλους, ανακαλύπτει τον δρόμο που θα του δώσει την νίκη στο High Table όμως πριν από αυτό θα πρέπει ο Wick να αντιμετωπίσει έναν καινούριο εχθρό που έχει ισχυρές συμμαχίες σε όλο τον κόσμο και μοχθηρές δυνάμεις.

Σκηνοθεσία: Chad Stahelski

Πρωταγωνιστές: Keanu Reeves, Shamier Anderson, Donnie Yen, Rina Sawayama, Bill Skarsgard, Hiroyuki Sanada, Clancy Brown

Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves | 30 Μαρτίου

Τα επιτραπέζια παιχνίδια Dungeons & Dragons, αν και δεν είναι γνωστά σε πολύ κόσμο, έχουν επηρεάσει σε τεράστιο βαθμό το Gaming όπως το γνωρίζουμε σήμερα, καθώς πάνω σε αυτά βασίστηκαν όλα τα RPG παιχνίδια για υπολογιστές, και φυσικά αργότερα τα MMORPG. Τα παιχνίδι που βασίζονται απ’ ευθείας στο ίδιο το DnD είναι λίγα, αλλά οι μηχανισμοί και η λογική του είναι η βάση για τα πάντα.

Παράλληλα, τα παιχνίδια αυτά έχουν αποκτήσει νέα άνθηση, κυρίως λόγω αναφορών σε ταινίες ή σειρές, όπως π.χ. το Stranger Things.

Η κυκλοφορία μιας ταινίας βασισμένης σε αυτά, με δυνατό cast, είναι πάντα είδηση για το Geek κοινό.

Σενάριο: Ένας γοητευτικός κλέφτης και μια ομάδα απίθανων εξερευνητών ξεκινούν μια ληστεία ώστε να πάρουν ένα χαμένο λείψανο, στην πορεία όμως τα πράγματα δεν πάνε καλά και παίρνουν επικίνδυνη μορφή, συναντούν λάθος ανθρώπους και έρχονται αντιμέτωποι με αυτούς.

Σκηνοθεσία: John Francis Daley, Jonathan Michael

Πρωταγωνιστές: Chris Pine, Michelle RodriguezRegé-Jean Page, Justice Smith, Sophia Lillis, Hugh Grant

The Super Mario Bros Movie | 7 Απρίλη

Το Super Mario είναι ένα από τα πιο δυνατά ονόματα στο χώρο του Gaming, από το 1981 και μετά. Εξακολουθεί από τότε να είναι το πιο δυνατό χαρτί σε κάθε νέα κονσόλα της Nintendo. Οπότε και η κυκλοφορία μιας ταινίας βασισμένη στον Super Mario είναι κάτι που περιμένουν οι fans σε όλο τον κόσμο εδώ και πολύ καιρό.

Αν σε αυτό συνδυάσουμε και ένα πολύ δυνατό cast (Jack Black, Chris Pratt, Seth Rogen), το hype είναι μεγάλο.

Σκηνοθεσία: Aaron Horvath, Michael Jelenic

Πρωταγωνιστούν: Chris Pratt, Anya Taylor-Joy, Charlie Day, Jack Black, Keegan-Michael Key, Seth Rogen, Fred Armisen, Kevin Michael Richardson, Sebastian Maniscalco

Renfield | 14 Απρίλη

Μια ταινία outsider σε αυτή τη λίστα, το Renfield αποτελεί την ιστορία του Renfield, το δεξί χέρι του Dracula, ο οποίος νιώθει εξαντλημένος μετά από αιώνες στη δούλεψη του σκοτεινού άρχοντά το.

Ο Δράκουλας είναι ο Nicolas Cage και φαίνεται να είναι ένας από τους πιο δυνατούς ρόλους της καριέρας του!

Σκηνοθεσία: Chris McKay

Πρωταγωνιστούν: Nicholas Hoult, Nicolas Cage, Awkwafina, Ben Schwartz, Adrian Martinez

Guardians of the Galaxy Volume 3 | 5 Μαΐου

Η τρίτη ταινία των Guardians of the Galaxy είναι η τελευταία ταινία που σκηνοθετεί ο James Gunn για τη Marvel, αφού πλέον είναι επικεφαλής για τη νέα κινηματογραφική φάση του DC Universe (ξέρετε, ο τύπος που απέλυσε τον Henry Cavill από το ρόλο του Superman).

Έχει ενδιαφέρον φυσικά, αφού οι προηγούμενες 2 ταινίες του ήταν από τα πιο δυνατά χαρτιά του MCU, αλλά και για να δούμε πως αποχαιρετά τη Marvel.

Σε αυτή την ταινία, για άλλη μια φορά οι Guardians προσπαθούν να προστατέψουν το σύμπαν από μια ακόμα απειλή (32η ταινία του MCU, νομίζω το έχουμε πιάσει το νόημα).

Σκηνοθεσία: James Gunn

Πρωταγωνιστές: Chris Pratt, Zoe Saldaña, Dave Bautista, Karen Gillan, Pom Klementieff, Vin Diesel, Bradley Cooper, Will Poulter, Elizabeth Debicki, Sylvester Stallone, Sean Gunn, Maria Bakalova, και Chukwudi Iwuji.

Fast Χ – Fast and Furious 10 | 19 Μαΐου

Όταν μια σειρά ταινιών φτάνει στο σημείο να κυκλοφορεί δέκατη ταινία, τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Το κοινό έχει αγαπήσει τη σειρά Fast & Furious και συνεχίζει να στηρίζει.

Θεωρητικά είναι η προτελευταία ταινία της σειράς (θα κυκλοφορήσει δηλαδή άλλη μια συνέχεια), και αυτό από μόνο του δίνει ένα hype boost.

Ο Ντομ Τορέτο ζει μια ήσυχη ζωή μαζί με την γυναίκα του, Λέτι, και τον γιο τους, Μπράιαν. Ο Ντομ γνωρίζει πως πάντα ο κίνδυνος θα καραδοκεί, αυτή την φορά όμως καλείται να αντιμετωπίσει τις αμαρτίες του παρελθόντος αν θέλει να σώσει τους ανθρώπους που αγάπα.

Σκηνοθεσία: Louis Leterrier

Πρωταγωνιστές: Jason Momoa, Nathalie Emmanuel, Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Sung Kang, Ludacris, Daniela Melcior, Brie Larson, Scott Eastwood, Rita Moreno

Spider-Man: Across the Spider-Verse | 2 Ιουνίου

Το Spider-Man: into the Spider-Verse κυκλοφόρησε το 2018 και εντυπωσίασε τους πάντες με το απίστευτο animation του, αλλά και το πολύ δυνατό σενάριο του. Αποτελεί ένα από τα ορόσημα της Geek κουλτούρας, ενώ έχει το πρώτο recreation του διάσημου Meme που αργότερα είδαμε και σε live action στο Spider-Man: No Way Home.

Είναι λοιπόν λογικό όλοι οι fans της Marvel (ή και μόνο του Spider-Man) να περιμένουν τη συνέχεια με ανυπομονησία.

Στη δεύτερη ταινία, ο Full time πια Spider-Man μετά την επανένωση του με την Gwen Stacy, εκτοξεύεται στο Spider-Verse, εκεί συναντά μια ομάδα Spider-Men που έχουν μια αποστολή. Να το προστατεύουν με κάθε τρόπο.

Σκηνοθεσία: Joaquim Dos Santros, Kemp Powers, Justin K. Thompson

Πρωταγωνιστές: Shameik Moore, Issa Rae, Hailee Steinfeld

Transformers: Rise of the Beasts | 9 Ιουνίου

Κάθε νέα ταινία Transformers αποτελεί από μόνη της είδηση που αφορά όλους τους Geek. Και η νέα ταινία δεν είναι εξαίρεση. Πρόκειται για την δεύτερη ταινία που δε σκηνοθετεί ο Michael Bay (είχε προηγηθεί και το Bumblebee, που όμως είναι περισσότερο spin-off).

Η ταινία περιστρέφεται γύρω από τον Noah που είναι ένας πρώην στρατιωτικός, και την Elena που είναι ερευνήτρια σε μουσείο, οι οποίοι αγνοούν την ύπαρξη των Cybertronians και μπλέκονται κατά λάθος στην διαμάχη των Autobots & Decepticons.

Σκηνοθεσία: Steven Caple Jr.

Πρωταγωνιστές: Anthony Ramos, Luna Lauren Velez, Dominique Fishback, Domenic Di Rosa, Michelle Yeoh, Pete Davidson

The Flash | 16 Ιουνίου

Ίσως η πιο αναμενόμενη ταινία της DC, η οποία έχει περάσει από χίλια κύματα για να κυκλοφορήσει. Φήμες λένε ότι ο βασικός κακός της ταινίας είναι ο ίδιος ο Ezra Miller, ο οποίος έχει προκαλέσει άπειρα προβλήματα στην παραγωγή και λογικά θα είναι και η τελευταία του συνεργασία με την DC.

Υπάρχει τεράστιο hype, καθώς σε αυτή την ταινία θα δούμε για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια την επιστροφή του Michael Keaton στο ρόλο του Batman, από το σύμπαν που δημιούργησε ο Tim Burton.

Το σενάριο αφορά το Flashpoint, μια από τις πιο διάσημες ιστορίες των κόμικ, στην οποία ο Flash ταξιδεύει στο χρόνο καταστρέφοντας το timeline και δημιουργώντας πάρα πολλές αναταράξεις.

Σκηνοθεσία: Andy Muschietti

Πρωταγωνιστούν: Ezra Miller, Michael Keaton, Ben Affleck

Indiana Jones and the Dial of Destiny | 30 Ιούνη

Η επιστροφή του Harrison Ford στον ρόλο του θρυλικού Indiana Jones, που πρωτοεμφανίστηκε το 1981. Μια σειρά ταινιών που σηματοδοτεί και τη συνεργασία του George Lukas (Star Wars) με τον Steven Spielberg. Φυσικά με την iconic μουσική του John Williams.

Το συγκεκριμένο Franshise έχει μεγαλώσει ολόκληρες γενιές και το αντίκτυπο που έχει είναι τεράστιο, αφού σε θα βρούμε αναφορές για τις συγκεκριμένες ταινίες παντού.

Προς το παρόν δε γνωρίζουμε πολλά για το σενάριο της πέμπτης ταινίας.

Σκηνοθεσία: James Mangold

Πρωταγωνιστές: Harrison Ford, Phoebe Waller-Bridge, Antonio Banderas, Mads Mikkelsen

Insidious: Fear The Dark | 7 Ιουλίου

Το πρώτο Insidious κυκλοφόρησε το 2011 σαν ένα low budget ($1.500.000) thriller. Ο σκηνοθέτης James Wan και ο σεναριογράφος Leigh Whannell πίστεψαν στο συγκεκριμένο project και δεν έπεσαν έξω. Έτσι, φέτος περιμένουμε με αγωνία την πέμπτη ταινία της σειράς.

Σε αυτή, ο Josh Lambert ταξιδεύει ώστε να αφήσει τον γιο του, Dalton, σε ένα πανεπιστήμιο ωστόσο το  φοιτητικό όνειρο του Dalton μετατρέπεται σε εφιάλτη καθώς δαίμονες του παρελθόντος επιστρέφουν ξαφνικά και τρομοκρατούν τους δυο άντρες.

Σκηνοθεσία: Patrick Wilson

Πρωταγωνιστές: Patric Wilson, Ty Simpkins, Rose Byrne, Sinclair Daniel, Peter Dager, Hiam Abbass

Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One| 14 Ιουλίου

Δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες για την υπόθεση της ταινίας ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι πως ο Ιθαν Χαντ επιστρέφει στην ολοκαίνουρια έβδομη έκδοση.

Σκηνοθεσία: Christopher McQuarrie

Πρωταγωνιστές: Tom Cruise, Hayley Atwell, Pom Klementieff, Esai Morales, Ving Rhames, Henry Czerny, Simon Pegg, Rebecca Ferguson, Vanesssa Kirby, Shea Whigham, Rob Delaney, Chaeles Parnell

The Marvels | 28 Ιουλίου

Η Captain Marvel είναι η ηρωίδα του MCU που όλοι οι φανς αγαπάνε να μισούν. Όλες οι εμφανίσεις της συνοδεύονται από τεράστιες διαμάχες σχετικά με τον χαρακτήρα αλλά και με την Brie Larson που την ενσαρκώνει. Φυσικά το ίδιο περιμένουμε και με αυτή την ταινία.

Επικεντρώνεται στην Captain Marvel (Carol Danvers), που το DNA της ενώνεται με ενός εξωγήινου και έτσι του δίνεται υπεράνθρωπη δύναμη και ικανότητα να πετάει.

Σκηνοθεσία: Nia DaCosta

Πρωταγωνιστές: Brie Larson, Teyonah Parris, Iman Vellani, Samuel L. Jackson

Nun 2 | 8 Σεπτεμβρίου

Η ταινία διαδραματίζεται το 1956 στην Γαλλία. Η Irene αναγκάζεται να αντιμετωπίσει ξανά τον Valak, όταν ένας ιερέας δολοφονείται, με αποτέλεσμα το κακό να εξαπλωθεί.

Ο Valak ανήκει στο σύμπαν της ταινίας «The Conjuring».

Σκηνοθεσία: Michael Chaves

Πρωταγωνιστές: Storm Reid, Anna Popplewell, Katelyn Rose Downey

The Exorcist | 13 Οκτωβρίου

Η κόρη μιας ηθοποιού δείχνει κάποια σημάδια πως έχει δαιμονιστεί και οι ψυχίατροι δεν μπορούν να κάνουν κάτι, έτσι δύο ιερείς αναλαμβάνουν την υπόθεση, ο ένας είναι ηλικιωμένος και έμπειρος σε τέτοιες υποθέσεις ενώ ο άλλος έχει πολλά ψυχιατρικά διπλώματα και αμφιβολίες για την πίστη του.

Σκηνοθεσία: David Gordon Green

Πρωταγωνιστές: Ellen Burstyn, Leslie Odom Jr., Ann Dowd

Dune: Part Two | 3 Νοέμβρη

DUNE PART 2 BEHIND-THE-SCENES PIC: TIMOTHÉE CHALAMET

Η πολυαναμενόμενη συνέχεια του DUNE που κυκλοφόρησε το 2021 και ήταν μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς.

Στην ταινία, που βασίζεται στο τελευταίο βιβλίο του Φρανκ Χέμπερτ, που κυκλοφόρησε το 1965, ο Πολ Ατρείδης κάνει συμμαχία με τον Φρέμεν ώστε να ελευθερώσει τον πλανήτη των Αρράκις από τον οίκο των Χαρκόνεν.

Σκηνοθεσία Denis Villeneuve

Πρωταγωνιστές: Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Stephen McKinley Henderson, Zendaya, Charlotte Rampling, Javier Bardem

Aquaman and the Lost Kingdom | 25 Δεκέμβρη

Αν δεν αλλάξει κάτι στο πρόγραμμα της DC τώρα που είναι κάτω από τον έλεγχο του James Gunn, τα επόμενα Χριστούγεννα θα δούμε και τη νέα ταινία του Aquaman.

Η ταινία ήδη έχει πάρει πάρα πολλές αναβολές και έχει καθυστερήσει λόγω όλων των εταιρικών ανακατατάξεων, και οι fan της DC περιμένουν με αγωνία.

Ακόμα δεν γνωρίζουμε πολλά για την πλοκή της ταινίας.

Σκηνοθεσία: James Wan

Πρωταγωνιστούν: Jason Momoa, Patrick Wilson, Yahya Abdul-Mateen II, Amber Heard, Dolph Lundgren


Υπάρχει κάποια ταινία που περιμένετε με αγωνία να βγει μέσα στο 2023; Γράψτε μας στα σχόλια!

NO COMMENTS

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version