Home Anime 10 ωραία Anime στο Netflix που αξίζει να δεις!

10 ωραία Anime στο Netflix που αξίζει να δεις!

0

10 Black Lagoon (2006)

Στη Ταϊλάνδη βρίσκεται η Roanapur, μία διεφθαρμένη πόλη βυθισμένη στο έγκλημα. Ένα καταφύγιο για τους κατάδικους και τους αχρείους, η πόλη είναι γνωστή ως το κέντρο παράνομων δράσεων και επιχειρήσεων που συχνά πυροδοτούνται από τοπικά εγκληματικά συνδικάτα. Ο Rokurou Okajima είναι ένας μέσος Ιάπωνας επιχειρηματίας που ζει μία μονότονη και ανιαρή ζωή, που όμως βρίσκει την ευκαιρία να ξεφύγει λίγο από τη ρουτίνα αυτή με ένα επαγγελματικό ταξίδι στη Νοτιοανατολική Ασία. Το ταξίδι αυτό γρήγορα παίρνει κακή τροπή όταν ο Rokurou πέφτει θύμα μίας ομάδας μισθοφόρων, γνωστή ως Black Lagoon, που δρα στην Roanapur. Όταν το πλάνο να χρησιμοποιηθεί ο Rokurou ως διαπραγματευτικό χαρτί αποτυγχάνει, αισθανόμενος προδομένος και παρατημένος, αποφασίζει να μπει στη Black Lagoon.

Το Black Lagoon τεστάρει την ανθρώπινη ηθική και αγνότητα. Δες πως ο Rokurou προσπαθεί να κρατήσει άθικτες τις αξίες και φιλοσοφίες του τη στιγμή που μετατρέπεται από επιχειρηματία σε αδίστακτο μισθοφόρο.

9 Neon Genesis Evangelion (1995 – 1996)

15 χρόνια μετά από ένα κατακλυσμικό γεγονός, γνωστό ως Second Impact, ο κόσμος αντιμετωπίζει μία νέα απειλή: τερατώδη ουράνια πλάσματα γνωστά ως “Angels” εισβάλουν στο Tokyo-3 ένα προς ένα. Η ανθρωπότητα αδυνατεί να υπερασπιστεί την ύπαρξη της έναντι στους “Αγγέλους” παρόλο που χρησιμοποιεί τα πιο προηγμένα πολεμοφόδια και στρατιωτικές τακτικές. Η μόνη ελπίδα για την ανθρώπινη σωτηρία είναι στα χέρια του NERV, ενός μυστήριου οργανισμού που διοικείται από τον ψυχρό Gendou Ikari. Ο NERV χειρίζεται τεράστια ανθρωποειδή ρομπότ γνωστά ως “Evangelions” ώστε να πολεμήσουν τους Αγγέλους με απίστευτα προηγμένο οπλισμό και προστατευτικά εμπόδια γνωστά ως Absolute Terror Fields.

Χρόνια αφού εγκαταλείφθηκε από τον πατέρα του, ο Shinji Ikari, ο 14χρονος γιος του Gendou, επιστρέφει στο Tokyo-3. Ο Shinji περνάει μία εσωτερική διαμάχη μεταξύ του βαθιού τραύματος λόγω του χαμού της μητέρας του και της συναισθηματικής παραμέλησης που έζησε στα χέρια του πατέρα του. Τρομοκρατημένος ώστε να ανοιχτεί σε οποιονδήποτε άλλον, η ζωή του Shinji αλλάζει για πάντα όταν γνωρίζει την 29χρονη MisatoKatsuragi, μία υψηλόβαθμη αξιωματικό του NERV που του δείχνει μία ελεύθερη και στοργική καλοσύνη που δεν έχει ξαναζήσει ποτέ.

Μία μεγάλη επίθεση Αγγέλων αναγκάζει τον Shinji να πράξει τη στιγμή που ο Gendou αποκαλύπτει το πραγματικό του κίνητρο πίσω από την πρόσκληση στον γιο του για επιστροφή στο Tokyo-3: O Shinji είναι το μόνο παιδί που μπορεί πραγματικά να πιλοτάρει το Evangelion Unit-01, ένα νέο ρομπότ που συγχρονίζεται με τη βιομετρία του. Παρά το βίαιο ψυχολογικό τραύμα που δημιουργείται πιλοτάροντας το Evangelion, ο Shinji υπερασπίζεται το Tokyo-3 ενάντια στην αγγελική απειλή, χωρίς να γνωρίζει για τη σκοτεινή μηχανορραφία του πατέρα του.

8 Demon Slayer: Kimetsu No Yaiba (2019)

Από τότε που πέθανε ο πατέρας του, το βάρος της στήριξης της οικογένειας έχει πέσει στους ώμους του Tanjirou Kamado. Παρόλο που μένουν φτωχά σε ένα απομονωμένο βουνό, η οικογένειαKamado ζει μία σχετικά ήρεμη και χαρούμενη ζωή. Μια μέρα, ο Tanjirou αποφασίζει να πάει στο τοπικό χωριό προκειμένου να βγάλει λίγα λεφτά πουλώντας κάρβουνο. Στον γυρισμό προς το σπίτι είναι πλέον νύχτα, γεγονός που κάνει τον Tanjirou να βρει καταφύγιο στο σπίτι ενός άγνωστου άντρα που τον προειδοποιεί για την ύπαρξη κάποιων δαιμόνων που παραμονεύουν στο δάσος το βράδυ προσπαθώντας να βρουν ανθρώπινη σάρκα.

Όταν επιτέλους φτάνει στο σπίτι την επόμενη μέρα, αντικρίζει ένα φρικιαστικό θέαμα – όλη του η οικογένεια είναι σφαγμένη. Το ακόμα χειρότερο είναι πως η μοναδική επιζήσασα είναι η αδερφή του Nezuko, που έχει μεταμορφωθεί σε αιμοβόρο δαίμονα.

7 Angel Beats! (2010)

Ο Otonashi ξυπνάει και καταλαβαίνει πως είναι νεκρός. Η Yuri, ένα κορίτσι που κουβαλάει ένα όπλο, του εξηγεί πως βρίσκονται στη μετά θάνατον ζωή και ο Otonashi συνειδητοποιεί πως το μόνο πράγμα που μπορεί να θυμηθεί για τον εαυτό του είναι το όνομα του. Η Yuri του λέει πως διοικεί την Shinda Sekai Sensen (SSS) και έχει πόλεμο με μία κοπέλα ονόματι Tenshi. Χωρίς να μπορεί να πιστέψει πως η Tenshi είναι κακιά, ο Otonashi προσπαθεί να της μιλήσει αλλά η συνομιλία αυτή δε πάει όπως την είχε στο μυαλό του.

Ο Otonashi αποφασίζει να μπει στην SSS και να πολεμήσει τη Tenshi, αλλά καταλαβαίνει πως τη βρίσκει ιδιαίτερα ελκυστική. Προσπαθώντας να ανακτήσει τις αναμνήσεις του και να καταλάβει τη Tenshi, ξετυλίγει σταδιακά τα μυστήρια της μετά θάνατον ζωής.

6 Castlevania (2017 – 2021)

Όταν η γυναίκα του κατηγορείται άδικα για μαγεία και τελικά θανατώνεται, ο βρικόλακας Count Vlad Dracula Tepes δηλώνει πως όλοι οι άνθρωποι της Wallachiaθα το πληρώσουν με τη ζωή τους. Καλεί έναν στρατό δαιμόνων που κατακλύζει τη χώρα, κάνοντας τους ανθρώπους να ζουν στον φόβο και τη δυσπιστία. Για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση αυτή, ο κυνηγός τεράτων Trevor Belmont λαμβάνει δράση ενάντια στις δυνάμεις του Dracula, με τη βοήθεια της μάγισσας Sypha Belnades και τουdhampir (Στη Βαλκανική λαογραφία, τα dhampirs είναι τα πλάσματα που είναι αποτέλεσμα της ένωσης ενός βαμπίρ με έναν άνθρωπο)γιου του Dracula Alucard.

5 Jojo’s Bizarre Adventure (2012 – )

To 1868, ο Dario Brando σώζει τη ζωή ενός Άγγλου ευγενή, του George Joestar. Όταν ο γιος του Dario, Dio, μένει ορφανός, ο George των παίρνει υπό την αιγίδα του ελπίζοντας να ξεπληρώσει το χρέος που χρωστούσε στον σωτήρα του. Ωστόσο, ο Dio, δυσαρεστημένος με τη ζωή του, θέλει να πάρει το σπίτι του Joestar για δικό του. Έχοντας στα χέρια του μία πέτρινη μάσκα Αζτέκων με υπερφυσικές ιδιότητες, προσπαθεί να καταστρέψει τον George και τον γιο του, JonathanJoJoJoestar, πυροδοτώντας μία σειρά γεγονότων που θα συνεχίσoυν να επαναλαμβάνονται για πολλά ακόμα χρόνια.

Μισό αιώνα αργότερα στη Νέα Υόρκη, ο εγγονός του Jonathan, Joseph Joestar, ανακαλύπτει τη κληρονομιά που του άφησε ο παππούς του. Όταν μια αρχαιολογική ανασκαφή αποκαλύπτει την αλήθεια πίσω από τη πέτρινη μάσκα, συνειδητοποιεί πως είναι ο μοναδικός που μπορεί να νικήσει τους Pillar Men, κάποια μυστηριώδη όντα με ανυπολόγιστη δύναμη που κατά λάθος τα ξεκίνησαν όλα.

4 Dota: Dragon’s Blood (2021 – )

Διαδραματιζόμενη στο κόσμο του Dota, η ιστορία ακολουθεί έναν Dragon Knight, τον Davion, που μαζί με άλλους όμοιους ιππότες κυνηγούν δράκους ώστε να κάνουν τον κόσμο ένα ασφαλέστερο μέρος. Σε μία μάχη μεταξύ του δαίμονα Terrorblade και του Eldwurm (Eldwurms: γηραιοί και πανίσχυροι δράκοι) Slyrak, ο ηλικιωμένος δράκος ενώνει τη ψυχή του με τον Davion. Με συντροφιά τη Mirana (Πριγκίπισσα του Φεγγαριού), ο Davion ξεκινάει ένα ταξίδι ώστε να σταματήσει τον Terrorblade που θέλει να σκοτώσει τους δράκους και να χρησιμοποιήσει τις ψυχές τους για δικό του όφελος.

3 Beastars (2019 – )

Σε μία πολιτισμένη κοινωνία ανθρωπόμορφων ζώων, υπάρχει μία αμήχανη ένταση μεταξύ σαρκοφάγων και χορτοφάγων. Στην Ακαδημία Cherryton, αυτή η ένταση μεγαλώνει όταν ένα περιστατικό θήρευσης οδηγεί στον θάνατο του Tem, ενός αλπακά της θεατρικής ομάδας. Ο φίλος του Tem, ο Legoshi, ένας γκρι λύκος στο τεχνικό επιτελείο της σκηνής, είναι αντικείμενο τρόμου και καχυποψίας όλη του τη ζωή. Μετά το τραγικό συμβάν, συνεχίζει να κρατάει χαμηλό προφίλ και να κρύβει τα απειλητικά έμφυτα στοιχεία του, γεγονός που απογοητεύει τον Louis, ένα κόκκινο ελάφι που είναι ο πρωταγωνιστής της θεατρικής ομάδας.

Όταν ο Louis μπαίνει κρυφά στο αμφιθέατρο για να προπονήσει τον νέο αντικαταστάτη του Tem, αφήνει τον Legoshi να ‘κρατάει τσίλιες’. Εκείνη τη νύχτα ο Legoshi έχει μία μοιραία συνάντηση με τη Haru, ένα μικρό λευκό κουνέλι που χλευάζεται από τις όμοιες τις. Τα συναισθήματα του για τη Haru αρχίζουν να μεγαλώνουν και να περιπλέκονται με τα επιθετικά του ένστικτα, γεγονός που τον φέρνει αντιμέτωπο με τη πραγματική του φύση, τις συνθήκες γύρω από τον θάνατο του φίλου του και την ανεπαίσθητη βία που μαστίζει τον κόσμο γύρω του.

2 Shaman King Remake (2021 – )

Οι σαμάνοι είναι ιδιαίτεροι άνθρωποι που μπορούν να επικοινωνούν με φαντάσματα, πνεύματα και θεούς, που είναι αόρατα στους συνηθισμένους ανθρώπους. Το Shaman Fight – ένα τουρνουά υψηλού κύρους με αγωνιστές διάφορους σαμάνους από όλο τον κόσμο – γίνεται κάθε πέντε χρόνια και ο νικητής κηρύσσεται Shaman King. Ο τίτλος αυτός δίνει το δικαίωμα στον εκάστοτε κάτοχο του να καλέσει το Great Spirit και να πλάσει τον κόσμο όπως αυτός θέλει.

Ο Manta Oyamada, ένας μαθητής γυμνασίου, έχοντας ήδη αργήσει στο μάθημα του αποφασίζει να κόψει δρόμο περνώντας από το τοπικό νεκροταφείο. Εκεί, τον προσέχει ένα μοναχικό αγόρι και τον προσκαλεί να παρατηρήσουν τα αστέρια μαζί “τους”. Συνειδητοποιώντας πως το “τους” αναφέρεται στο αγόρι και τους φανταστικούς του φίλους, o Manta φεύγει έντρομος. Αργότερα, το αγόρι συστήνεται ως Yoh Asakura, ένας σαμάνος που βρίσκεται σε περίοδος εξάσκησης. Ο Yoh κάνει επίδειξη των δυνάμεων του καλώντας το φάντασμα του εξακοσάχρονου σαμουράι Amidamaru προκειμένου να σώσουν τον Manta από μία ομάδα κακοποιών. Ο Yoh αρχίζει να κάνει παρέα με τον Manta λόγω της ικανότητας του να βλέπει πνεύματα και με τη βοήθεια του Amidamaru, βάζουν σκοπό να πετύχουν τον στόχο του Yoh να γίνει ο επόμενος Shaman King.

1 Tokyo Ghoul (2014 – 2018)

Το Τόκιο έχει γίνει μία κρύα και αμείλικτη πόλη – ένα μέρος όπου κάποια μοχθηρά πλάσματα, γνωστά ως “ghouls”, συνυπάρχουν με τους ανθρώπους. Οι κάτοικοι της άλλοτε όμορφης και μεγάλης πόλης ζουν πλέον με τον φόβο των ghouls και της δίψας τους για ανθρώπινη σάρκα. Ωστόσο, το μεγαλύτερο ατού των ghouls και ταυτόχρονα απειλή για τους ανθρώπους είναι ότι μπορούν να καμουφλάρονται και να παίρνουν τη μορφή των ανθρώπων, χωρίς να γίνονται εύκολα αντιληπτά.

Βασισμένο στο horror manga του Sui Ishida, το Tokyo Ghoul ακολουθεί τον KenKaneki, έναν ντροπαλό, βιβλιοφάγο φοιτητή που ‘την έχει πατήσει’, με τη Rize Kamishiro, μία ενθουσιώδη αναγνώστρια σαν αυτόν. Ωστόσο, η Rize δεν είναι αυτό που φαίνεται και αυτή η ατυχής συνάντηση θα βάλει τον Kaneki στον απάνθρωπο και σκοτεινό κόσμο των ghouls. Σε μία ανατροπή της μοίρας, ο Kaneki σώζεται από την αινιγματική σερβιτόρα Touka Kirishima και ξεκινάει η ζωή του ως μισός άνθρωπος και μισό ghoul, με σκοπό να βρει τρόπο σωματικά και ψυχικά να υπάρχει και στις δύο πλευρές.

NO COMMENTS

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version