Westworld season 2: Οι 5 πιο τρελές θεωρίες των fan – Geekdom Cinema/TV

Westworld season 2: Οι 5 πιο τρελές θεωρίες των fan – Geekdom Cinema/TV

89 views
0

Ετοιμαστείτε, διότι η δεύτερη σεζόν του Westworld (HBO) είναι απελπιστικά κοντά! Η πρώτη σεζόν μας έδωσε πολύπλοκα συνδεδεμένα timelines, ατελείωτα twists και στιγμές που μας πήραν το μυαλό! Εδώ λοιπόν, θα δούμε τις πιο τρελές φαν θεωρίες της επερχόμενης σεζόν (spoiler alert).

#1 Ford

Ας ξεκινήσουμε με τον μέγιστο Ford. Το πιθανότερο είναι να είναι ζωντανός – κατά κάποιον τρόπο. Υπάρχουν πολλές θεωρίες που πλανώνται. Αρχικά, υπάρχει μια θεωρία που λέει ότι ο Ford που σκότωσε η Dolores δεν ήταν ο αληθινός. Αντίθετα, ήταν ένας host-αντίγραφο! Η βάση της θεωρίας είναι, ότι υπάρχει μια απομακρυσμένη διαγνωστική εγκατάσταση στον τομέα 17. Ξεκάθαρα, μπορούμε να δούμε ότι ο Ford ‘χτίζει’ τους δικούς του hosts. Ξέρουμε ότι η αναπαραγωγή/αναδημιουργία της οικογένειας του Ford δεν είναι καταγεγραμμένη, άρα είναι πολύ πιθανό να φτιάχνει μερικούς- εκτός δικτύου.

Ο smoker 420 στο Reddit παρατήρησε ότι ο Ford είχε πει κάποτε για τα παλιά μοντέλα, ότι μια απλή χειραψία θα τα πρόδιδε. Όταν ο Ford αποχαιρετά τον Bernard, η κάμερα εστιάζει στην χειραψία. Αυτή η εστίαση στην χειραψία θα μπορούσε να είναι και τυχαία. Βέβαια θα μπορούσε να είναι ένα διακριτικό νεύμα στην πρωτότυπη ταινία Westworld. Στην ταινία η πιο αισθητή διαφορά μεταξύ host και ανθρώπου ήταν τα χέρια.

Dr. Robert Ford

Είναι ο Ford ένας από τους host;

Υπάρχει επίσης η θεωρία, ότι ο Ford θα μπορούσε να βρει τρόπο να ψηφιοποιήσει τη συνείδησή του, έτσι ώστε να αφήσει πίσω το ανθρώπινο σώμα του και να γίνει ένας αληθινός host. Ο Ford είχε πει κάτι πολύ ενδιαφέρον που προσδίδει βάρος σε αυτή τη θεωρία. Στην τελευταία του ομιλία, είπε ‘ο Μότσαρτ, ο Μπετόβεν και ο Σοπέν δεν πέθαναν ποτέ. Έγιναν απλά μουσική. Οπότε, ελπίζω να απολαύσετε αυτό το τελευταίο κομμάτι’. Μιλώντας με τον Bernard είπε επίσης ‘ φυσικά και καταφέραμε να ξεγλιστρήσουμε από την εξέλιξη. Όχι μόνο μπορούμε να θεραπεύσουμε κάθε ασθένεια, κρατώντας στη ζωή και τον πιο αδύναμο μπορούμε ακόμη να αναστήσουμε και τους νεκρούς’.

Μέσα από τη σειρά, είδαμε ότι ο Ford είναι με το μέρος των host. Ξόδεψε χρόνια από τη ζωή του για να τους εφοδιάσει με εργαλεία που χρειάζονται για να αποκτήσουν συνείδηση και να φύγουν από το πάρκο. Ίσως αυτός, είναι ο τρόπος του για να είναι με τα ‘παιδιά’ του ή ίσως ήταν ανέκαθεν ένας host! Στο Reddit υποστηρίζεται ότι ο Ford που ξέρουμε, δημιουργήθηκε από τον Arnold, για να βοηθήσει τους hosts. Αυτό θα εξηγούσε, γιατί ο Ford μπορεί να τους ελέγξει χωρίς φωνητική εντολή και γιατί ο Ford έχει το σύνδρομο του Μεσσία, επειδή ουσιαστικά είναι ένας από αυτούς. Επίσης, λένε ότι θα εξηγούσε γιατί ο Ford βλέπει τους ανθρώπους της επιτροπής Delos σαν απειλή.

#2 Daddy’s home!

Κατά την παραμονή του στο πάρκο, ο πατέρας της Dolores ,Peter Abernathy, ήταν ο σερίφης μιας μικρής πόλης, ιδιοκτήτης ενός ράντσου και ο αρχηγός μιας κανιβαλιστικής αίρεσης. Ο χαρακτήρας είχε έναν σχετικά μικρό ρόλο στη σεζόν 1, αλλά στην σεζόν 2 αυτό θα αλλάξει δραστικά. Σίγουρα θυμάστε ότι στην αρχή της σειράς, ο Peter Abernathy τέθηκε εκτός λειτουργίας λόγω της αναβάθμισης της ονειροπόλησης που του δημιούργησε δυσλειτουργία. Στη συνέχεια, η Charlotte Hale από την επιτροπή Delos, αναβαθμίζει στοιχεία 35 ετών του πάρκου μέσα του, συμπεριλαμβανομένων αναμνήσεων των hosts. Όλα αυτά δημιουργούν πρόβλημα.

Ξέρουμε ότι ο Louis Herthum, ο οποίος υποδύεται τον Peter, αναβαθμίστηκε σε βασικό χαρακτήρα της σειράς. Όπως παρατηρήθηκε στο Reddit, όλα αυτά τα data που πλημμύρισαν το κεφάλι του, τον έκαναν ουσιαστικά παντοδύναμο κι από την πλοκή που περιλαμβάνει την αίρεση του, ξέρουμε ότι έχει την ικανότητα να γίνει κακός μπελάς. Γι’αυτό τον λόγο, οι πιθανότητες για τον Peter Abernathy είναι ατελείωτες. Θα μπορούσε εύκολα να γίνει ο villain της σεζόν 2, όπως και σωτήρας των hosts και να τους οδηγήσει σε εξέγερση.

Peter Abernathy

#3 San Junipero

Αυτό που μπορούμε να υποθέσουμε για την επιτροπή Delos, είναι ότι θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα τεχνολογικά πλεονεκτήματα που δημιουργήθηκαν στο πάρκο, για να πουλήσουν αθανασία σε όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα να την αποκτήσουν. Γνωρίζουμε ότι το πελατολόγιο του Westworld είναι πολύ πλούσιο. Στην τελική, η συμμετοχή στο πάρκο κοστίζει 40.000 δολάρια ανά άτομο/ημέρα. Έτσι, ο David προτείνει ότι η επιτροπή θα κοιτούσε να στριμώξει τους επισκέπτες, προσφέροντας κάτι που δεν αγοράζεται με χρήμα-τον χρόνο.  Αλλά πώς; Γι’ αυτό κι η Charlotte είναι τόσο απεγνωσμένη στο να βγάλει τα δεδομένα από το πάρκο. Διότι οδηγούν σε απώλεια χρημάτων κάθε μέρα.

Ένα άλλο μικρό νεύμα προς αυτό, είναι ένα Easter egg στο website Discovery Westworld. Το site προσφέρει ένα μικρό κουίζ για μελλοντικούς καλεσμένους, αλλά μια από τις ερωτήσεις λέει ‘Είχες ένα τροχαίο δυστύχημα και δεν απέμεινε τίποτα! Ευτυχώς είχες προνοήσει και είχες μετρήσει την ανατομία και τη μορφολογία σου και επίσης είχες αποθηκεύσει όλες τις αναμνήσεις σου. Ένα ακριβές αντίγραφό σου δημιουργείται από όλες αυτές τις πληροφορίες – είσαι εσύ; ΝΑΙ ή ΟΧΙ’; Παραπλανητικό στοιχείο ή ένα hint για ένα μεγαλύτερο σχέδιο; Εσύ αποφασίζεις.

#4 Ο άντρας με τα μαύρα- MiB

Στο τέλος της πρώτης σεζόν, καθώς οι hosts ξεκινούν την επανάσταση, ο ΜiB πυροβολήθηκε στο χέρι από την Clementine αλλά δεν σκοτώθηκε. Γιατί; Σε ένα σχόλιο (που έχει διαγραφεί) ένας Reddit user είπε την θεωρία, ότι σε αυτό το show ήταν όλα ένα μέρος της τελευταίας μεγάλης αφήγησης του Ford. Βλέπετε, ο ΜiB έσωζε το Westworld όλα τα προηγούμενα χρόνια, πείθοντας την επιτροπή Delos να επενδύσει περισσότερα χρήματα στο πάρκο. Ο Ford συνειδητοποίησε ότι ο ΜiB ήθελε ουσιαστικά το ίδιο πράγμα με αυτόν.  Οι hosts, δηλαδή, να είναι κάτι παραπάνω από παιχνίδια. Έτσι, του αποκάλυψε ότι οι hosts απελευθερώνονται από τον προγραμματισμό τους. Τελικά, του αποκάλυψε και για τον λαβύρινθο τον οποίο ο ΜiB κυνηγούσε όλον αυτόν τον καιρό.

Το σχόλιο του Reddit user ήταν: ‘’Ετσι, όταν η αφήγηση του Ford επιτάσσει ένας από τους hosts να πυροβολήσει τον MiB/William στο χέρι, ήταν κάτι σαν δυνατό ταρακούνημα. Ήταν ένας φιλικός τρόπος για να πει ‘Δεν μου αρέσεις, αλλά μπράβο για το πόσο πολύ επέμενες, ορίστε ένα τελευταίο δώρο’. Και με αυτό, ο πυροβολισμός στο χέρι κάνει τον MiB να χαμογελά – συνειδητοποιεί οτι η νέα αφήγηση του Ford πρόκειται να απελευθερώσει τους hosts από τα δεσμά τους, και τελικά έχει το πάρκο που πάντα ήθελε, τόσο σαν επενδητής όσο και σαν guest’’.

Man in Black/William

#5 Η Dolores ήταν βασισμένη σε κάποια

Τέλος, στο τρέιλερ της 2ης σεζόν βλέπουμε την Dolores και μέσα στο Westworld κι έξω- κάπου αλλού- πολύ πιο μοντέρνα. Επίσης, μπορούμε να δούμε τον Arnold/Bernard στο background. Όπως ξέρουμε οδηγούμαστε στο Shogun κόσμο αυτή τη σεζόν. Κάποιοι θεωρούν ότι θα κατευθυνθούμε επίσης σε ένα άλλο Delos Park– το Futureworld. Αλλά ο tselionarskia στο Reddit είχε μια καλύτερη ιδέα. Ότι όλες αυτές οι σκηνές είναι ένα flashback από την γυναίκα, από την οποία η host Dolores δημιουργήθηκε. Καλά ακούσατε. Η θεωρία είναι πώς η Dolores είναι το μοντέλο της γυναίκας με την οποία ήταν ερωτευμένος ο Arnold και δεν ήταν η σύζυγος του.

Αυτό εξηγεί γιατί η Dolores κι ο Arnold ήταν τόσο δεμένοι και γιατί αυτή όταν  ρωτά τον Ford ‘αν είναι φίλοι’ αυτός απαντά ‘ δεν θα έλεγα φίλοι, Dolores’. Αν ο Arnold απατούσε την γυναίκα του, από θλίψη για τον γιου του, φυσικά κι ο Ford θα κρατούσε την Dolores σε απόσταση. Μοιάζει ακριβώς με εκείνη τη γυναίκα.  Tο παρακάναμε λίγο, αλλά μου αρέσει πολύ αυτή η θεωρία.

Dolores

Εσείς τι συμπεράσματα βγάζετε από αυτές τις θεωρίες;

Είναι πιστευτές ή δεν σας πείθουν;

[πηγή]

 

About author
Argiris Terzis

CuteScientist

Έχω 2 μεγάλες αγάπες, τη ψυχολογία και τα games. Με την ψυχολογία ασχολούμαι επαγγελματικά ως θεραπευτής και τον ελεύθερο χρόνο μου τον αφιερώνω στο gaming! Γενικά παίζω τα πάντα, από fighting game σε action RPG, και από NBA-FIFA σε FPS. Έχω βέβαια μία αγάπη στα games ανοιχτού κόσμου, όπου έχω την ευκαιρία να εξερευνώ για ώρες!