The Witcher TV Series (;) – Geekdom Cinema/TV

The Witcher TV Series (;) – Geekdom Cinema/TV

113 views
0

Τα παιχνίδια της σειράς Witcher είναι χωρίς καμία αμφιβολία, κάποια από τα καλύτερα παιχνίδια στο είδος τους, με το Witcher Wild Hunt να είναι μία από τις καλύτερες ιστορίες της σειράς. Η σειρά Witcher βασίζεται στα βιβλία του Andrzej Sapkowski. Όπως έχει πει κι ο συγγραφέας, η σειρά δεν έχει καμία σχέση με τα βιβλία και διαδραματίζεται σε ένα δικό της σύμπαν.

Σχετικά με το  Witcher

Η σειρά του Witcher στο Netflix, δεν θα βασίζεται στα παιχνίδια, αλλά στα βιβλία του Andrzej Sapkowski. Η σειρά αυτή σίγουρα έχει την δυνατότητα να είναι το επόμενο Game of Thrones, καθώς στη σειρά αυτή η εκπαίδευση κι οι σωματικές τροποποιήσεις είναι απαραίτητες για την καταπολέμηση διαφόρων τεράτων. Η σειρά θα ακολουθεί επίσης την ιστορία του κεντρικού ήρωα Geralt of Rivia. Στα μέσα Μαΐου του 2017 είχε ανακοινωθεί από το Netflix, ότι θα κάνουν μία σειρά βασισμένη στο Witcher, με τον Sean Daniel, τον Jason Brown, τον Tomasz Bagiński, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τα πανέμορφα cutscenes του παιχνιδιού και θα είναι ο σκηνοθέτης για τουλάχιστον ένα επεισόδιο σε κάθε σεζόν της σειράς στο Netflix, και τον Jarosław Sawko στην παραγωγή.

Όταν ανακοινώθηκε ότι θα δημιουργηθεί η σειρά στο Netflix, οι Jason Brown και Sean Daniel είπαν τα εξής : “Οι ιστορίες του Witcher ακολουθούν μία αντισυμβατική οικογένεια, η οποία ενώνεται για να πολεμήσει για την αλήθεια σε έναν επικίνδυνο κόσμο. Οι χαρακτήρες είναι αυθεντικοί, αστείοι και συνεχόμενα αναπάντεχοι και ανυπομονούμε να τους φέρουμε στο Netflix, το τέλειο σπίτι για μια καινοτόμα ιστορία σαν αυτή του Witcher.

Η άποψη του Sapkowski

Ο Sapkowski ήθελε να κάνει σε όλους γνωστό, ότι η σειρά του Netflix θα είναι βασισμένη στο βιβλίο του, λέγοντας τα εξής : “Είμαι ενθουσιασμένος, καθώς το Netflix θα κάνει μία διασκευή των ιστοριών μου, μένοντας πιστό όμως στην πηγή του υλικού και των θεμάτων, τα οποία έχω περάσει πάνω από 30 χρόνια να γράφω.”. Επίσης, ο ίδιος πιστεύει ότι η επιτυχία του παιχνιδιού οφείλεται στην επιτυχία των βιβλίων του και πιστεύει ότι ο καλύτερος τρόπος να πεις μία ιστορία είναι μέσα από ένα βιβλίο και όχι μέσω ενός παιχνιδιού, τα οποία ο ίδιος μισεί παρά το γεγονός ότι δεν έχει παίξει ποτέ ένα ο ίδιος. Επίσης πιστεύει ότι η προσπάθεια του CD Project Red Studio δεν προσφέρει πολλά για την φήμη του παιχνιδιού.

Από την στιγμή που ο Sapkowski είπε τα παραπάνω, έχει δεχτεί κριτικές από πολλούς, συμπεριλαμβανομένου του συγγραφέα του Metro, Dimitry Glukhovsky, ο οποίος έχει δει τα βιβλία του να γίνονται παιχνίδια. Ουσιαστικά ο Sapkowski μισεί τα βιντεοπαιχνίδια και εύχεται να μην είχε πουλήσει ποτέ τα δικαιώματα στο CD Project Red Studio. Παρά τα λεγόμενα του Sapkowski, ο Tomasz Bagiński, έχει πει ότι στη σειρά θα υπάρχουν κάποιες ομοιότητες σχετικά με τον άσπρο λύκο, ή αλλιώς τον Geralt της Rivia. Ουσιαστικά το Netflix, θέλει να “αγγίξει” τις καρδιές των εκατομμυρίων παικτών οι οποίοι αγάπησαν την σειρά μέσω του παιχνιδιού.

Ο Mikolai Stroinski στο Netflix

Στις 29 Ιουνίου του 2017, ο Mikolai Stroinski εντοπίστηκε στο κεντρικό κτήριο του Netflix¸ ίσως για να δείξει την ανάμιξή του με αυτό το πρότζεκτ. Στις αρχές του Δεκεμβρίου του 2017, αποκαλύφθηκε ότι η Lauren S. Hissrich, η οποία είναι γνωστή ως συγγραφέας για το West Wing και πιο πρόσφατα τις σειρές Daredevil και The Defenders της Marvel, είναι πολύ ενεργή στο Twitter. Σε συζήτηση που είχε με τους fans για το TV show, οι περισσότεροι ήταν ενθουσιασμένοι με το ενδεχόμενο, ενώ κάποιοι άλλοι απλά της είπαν να μην “χαλάσει” την σειρά.

Η ενημέρωση της Lauren για το Witcher

Ωστόσο, η Lauren έχει κάνει πολλά post για το Witcher, όπως μία φωτογραφία με τον χάρτη της περιοχής και κάποιες σημειώσεις. Νωρίτερα την ίδια μέρα, απάντησε σε έναν fan, ο οποίος είπε το εξής : “ Ελπίζω να μην κάνουν το περιβάλλον πιο φιλικό από ότι ήταν στον Μεσαίωνα. Ο κόσμος του Witcher είναι ένας ωραίος κόσμος φαντασίας, στον οποίο είναι όλοι χαρούμενοι. Ο Geralt είναι η φωνή της λογικής κι αυτό είναι αρκετό, είναι σημαντικό ο κόσμος να φαίνεται σαν μία πιστευτή έκδοση της Μεσαιωνικής Πολωνίας.”. Στην απάντησή της η Lauren, είπε ότι μας δίνει τον λόγο της ότι το περιβάλλον θα είναι όπως πρέπει να είναι και δεν θα το κάνουν πιο φιλικό.

Στις 30 Δεκεμβρίου του 2017, είπε ότι το μόνο που μπορεί να πει είναι ότι, όσο αφορά την ημερομηνία για το λανσάρισμα της σειράς στην τηλεόραση, χρειάζεται ακόμα αρκετός καιρός, ειδικά για casting, εύρεση τοποθεσιών και το κτίσιμο κτηρίων κι ότι προς το παρόν η ίδια, οι συνεργάτες κι ο υπολογιστής (!) της, διαβάζουν τα βιβλία της σειράς κι αποκτούν γνώση για τον κόσμο του Witcher. Στις 20 Ιανουαρίου του 2018, η Lauren φανέρωσε ότι ο οδηγός (πιλοτικό επεισόδιο) για την σειρά ολοκληρώθηκε, μαζί με μία φωτογραφία στην οποία είναι μάλλον ο Geralt πάνω στο άλογό του σε μία βροχερή μέρα.

Προς το παρόν αυτά είναι τα μοναδικά στοιχεία που γνωρίζουμε σχετικά με το project της τηλεοπτικής μεταφοράς του Witcher, ίσως να λανσαριστεί το 2019, με το Netflix να θέλει, σίγουρα να κάνει την σειρά τόσο μεγάλη, όσο οι αντίστοιχες του είδους βλέπε Game of Thrones (HBO) και Lord Of The Rings (Amazon).

Ότι και να γίνει πάντως, το Geekdom θα σας ενημερώσει λεπτομερέστατα για όλες τις εξελίξεις.

About author
MrGreekSurvivor

MrGreekSurvivor

Ξεκίνησα να παίζω games από πολύ μικρή ηλικία και απο τότε κόλησα! Ασχολούμε με games, ταινίες, σειρές, anime και πολλά άλλα που αφορούν τον geek κόσμο.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.