Στατικός ηλεκτρισμός κι υπολογιστές desktop – Geekdom Hardware

Στατικός ηλεκτρισμός κι υπολογιστές desktop – Geekdom Hardware

68 views
0

Είναι γνωστό, ότι στατικός ηλεκτρισμός κι οι υπολογιστές, ειδικά τα εσωτερικά κομμάτια των desktop υπολογιστών δεν πάνε μαζί. Είναι κοινή λογική ότι μπορείς πολύ εύκολα να καταστρέψεις κάποιο εξάρτημα σου, εάν δεν προσέξεις.

Στο παρακάτω βίντεο λοιπόν (από το 1:28 και μετά μπορείτε να ξεκινήσετε), βλέπουμε αυτό που προσπαθούν όλοι να αποφύγουν. Δημιουργία στατικού ηλεκτρισμού με βοήθεια από την καρέκλα και εκκένωση του στατικού ηλεκτρισμού σε διάφορα σημεία του υπολογιστή όπως μητρική, CPU, GPU και στο πιο ευάλωτο σημείο ενός desktop, τις USB θύρες.

Όλα αυτά, ενώ ο υπολογιστής είναι σε λειτουργία με την ελπίδα ότι θα δούμε κατά πόσο επηρεάζονται τα σημερινά εξαρτήματα από τέτοιου είδους ”επιθέσεις”.

Να τονίσουμε επίσης, ότι πλέον τα νεότερα εξαρτήματα έχουν ESD Protection. Δηλαδή μπορούν να απορροφήσουν εκκενώσεις στατικού ηλεκτρισμού, ώστε να προστατέψουν τα ηλεκτρονικά κομμάτια του υπολογιστή σας. Βέβαια, κανένας δεν θα αισθανόταν άνετα στο να χτυπήσει με στατικό ρεύμα τον υπολογιστή του για να δει αν κάτι τέτοιο ισχύει.

Ευτυχώς υπάρχουν άλλοι που το δοκίμασαν για μας.

Εγώ πάντως, θα συνεχίσω να φοβάμαι μήπως κατά λάθος κάψω κάποιο εξάρτημα από στατικό ηλεκτρισμό.

Απολαύστε λοιπόν το βίντεο από την άνεση και την ασφάλεια της οθόνης σας.

Βίντεο

About author
Κωνσταντινος Μαυροματης

Κωνσταντινος Μαυροματης

Τεχνικός στον ΕΣ και λάτρης των κόμικ και των pc games οπως και του pc build αλλά και του διαστήματος. Μαγειρεύω κιόλλας .... Ασχετο ....

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.