Σύγκριση: Ryzen 7 1800x vs. Ryzen 7 2700x vs. i7 8700K – Geekdom Hardware

Σύγκριση: Ryzen 7 1800x vs. Ryzen 7 2700x vs. i7 8700K – Geekdom Hardware

188 views
0

Με τη κυκλοφορία του νέου CPU Ryzen 7 2700x τηςAMD, μπαίνει το δίλημμα τι είναι καλύτερο για τον καταναλωτή. Μιλώντας πάντα για το φάσμα χρημάτων, ανάμεσα στα 300 και τα 330 περίπου δολάρια ανάμεσα στους τρεις CPU.

Ο 1800x φυσικά μπαίνει ως μια φτηνότερη επιλογή, καθώς ο συναγωνισμός είναι κυρίως ανάμεσα στους 2700x και 8700K. Ο 2700x έχει πλεονέκτημα την 12mm αρχιτεκτονική, αλλά ο 8700K έχει καλύτερο Boost clock (Turbo) στα 4.70 Ghz.

Ας δούμε τους πρωταγωνιστές

Έγιναν δοκιμές σε διεργασίες και σε παιχνίδια και ιδού τα αποτελέσματα.

Πρώτα σε συνθετικά Benchmarks:

Βλέπουμε, ότι οι Ryzen είναι καλύτεροι σε multi-threaded διεργασίες, με τον καινούργιο σαφώς βελτιωμένο, αλλά με την Intel να είναι ανώτερη έστω και για λίγο στο single core.

Ας δούμε πως τα πάνε με το Video encoding

Οι Ryzen δείχνουν τα δόντια τους και ο Intel μένει τελευταίος σε αυτήν την κατηγορία. Λογικό βέβαια, οι Ryzen είναι ιδανικοί για τέτοιες διεργασίες και σε αυτό βοηθάνε και τα 4 παραπάνω Threads.

Πάμε όμως στο ζουμί.

Στο gaming και τα ποθούμενα Fps, όταν τους ζευγαρώνουμε με μια κάρτα γραφικών 1080 Ti σε stock ρυθμίσεις :

Είτε για λίγο, είτε για πολύ ο Intel CPU, είναι ο άρχοντας όσο αναφορά το gaming. Καθώς, λίγα παιχνίδια ζητάνε multi threaded για να αποδώσουν τα fps που θέλουν οι gamers. Παρόλα αυτά, ο νέος Ryzen 7 2700x, πλησίασε αρκετά τον Intel κι είναι ελαφρός φτηνότερος.

Κατανάλωση ρεύματος:

Αν και πολύ κοντά κι οι τρεις τους, είναι φυσιολογικό ο παλαιότερος να είναι κι ο χειρότερος σε κατανάλωση, ενώ κι εδώ ο Intel, δείχνει την cool πλευρά του, καταναλώνοντας την λιγότερη ενέργεια. Μένοντας έτσι και πιο ”δροσερός” από τον AMD συναγωνιστή του.

Επίσης, σε αυτή την σύγκριση δεν μπήκε θέμα overclock. Αυτό γιατί δεν θα μπορούσαν οι μετρήσεις να είναι ούτε δίκαιες, ούτε ακριβείς. Γνωρίζοντας βέβαια, ότι οι Ryzen έχουν μεγάλο πλεονέκτημα σε overclock, καταναλώνοντας πολύ ρεύμα βέβαια, ίσως και να πλησίαζε κι άλλο τον Intel σε gaming επιδόσεις.

Η επιλογή είναι δικιά σας.

About author
Κωνσταντινος Μαυροματης

Κωνσταντινος Μαυροματης

Τεχνικός στον ΕΣ και λάτρης των κόμικ και των pc games οπως και του pc build αλλά και του διαστήματος. Μαγειρεύω κιόλλας .... Ασχετο ....

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.