Οι Top 10 Superhero ταινίες που απέτυχαν στα Box Office – Geekdom Cinema/TV

Οι Top 10 Superhero ταινίες που απέτυχαν στα Box Office – Geekdom Cinema/TV

297 views
0

Αν και μπορεί να σας ξαφνιάσει αυτό, ΔΕΝ καταφέρνουν όλες οι Superhero ταινίες να έχουν κέρδη πάνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Παρακάτω ακολουθούν 10 από τις χειρότερες εισπρακτικά ταινίες υπερηρώων που φτιάχτηκαν ποτέ.

#10 The Phantom (1996)

The Phantom (1996)

Βασισμένο στο ομώνυμο κόμικ, το The Phantom φαίνονταν πως είχε προβλήματα πριν καν γυριστεί. Με τον Billy Zane να μην είναι από τους καλύτερους πρωταγωνιστές και την Catherine Zeta-Jones να είναι σχετικά πρωτάρα. Όσο για τον σκηνοθέτη Simon Wincer, το The Phantom ήταν η πρώτη του Superhero ταινία.

Άρα δεν είναι και τόσο περίεργο, ότι με budget 45 εκατομμυρίων δολαρίων, η ταινία κατάφερε να εισπράξει μόλις 17,3 εκατομμύρια.

#9 Zoom (2006)

Zoom (2006)

Στο Zoom έχουμε ως πρωταγωνιστή τον Tim Allen. Έναν πρώην σούπερ ήρωα, ο οποίος αναγκάζεται να έρθει στο προσκήνιο, όταν ένας εχθρός του εμφανίζεται ξανά. Όμως ο Allen δεν ήταν αρκετά καλός κι αυτό αποδεικνύεται εύκολα, καθώς ήταν υποψήφιος για το Χρυσό Βατόμουρο χειρότερου ηθοποιού. Βέβαια η αποτυχία δεν ήταν αποκλειστικά δική του αλλά και συνολικά ολόκληρου του cast, μιας κι η ταινία έχει μόλις 3% στο Rotten Tomatoes.

Έτσι με budget 75,6 εκατομμυρίων δολαρίων, η ταινία κατάφερε να εισπράξει μόλις 12,5 εκατομμύρια.

#8 Catwoman (2004)

Catwoman (2004)

Πολλοί την θεωρούν ως την χειρότερη superhero ταινία που βγήκε ποτέ, άλλοι ως απλά την χειρότερη ταινία που βγήκε ποτέ. Με 7 υποψηφιότητες για χρυσά βατόμουρα και παίρνοντας χειρότερης ταινίας, σκηνοθέτη, πρωταγωνίστριας και σεναρίου σίγουρα δεν έχουν άδικο.

Ο λόγος για την Catwoman, όπου με budget 100 εκατομμυρίων δολαρίων, η ταινία εισέπραξε 82 εκατομμύρια.

#7 Mystery Men (1999)

Mystery Men (1999)

Η ταινία Mystery Men, έχει να κάνει με μία ομάδα από όχι και τόσο γνωστούς σούπερ ήρωες, οι οποίοι προσπαθούν να σώσουν τον μεγάλο σούπερ ήρωα της πόλης, Captain Amazing. Με πρωταγωνιστές όπως Ben Stiller, Greg Kinnear, William H. Macy και Geoffrey Rush θα περιμέναμε πώς η ταινία θα είναι επιτυχία στα Box office.

Κι όμως, με budget 68 εκατομμυρίων δολαρίων, η ταινία κατάφερε να εισπράξει μόλις 33,5 εκατομμύρια.

#6 Supergirl (1984)

Supergirl (1984)

Αν κι η Supergirl ήταν η πρώτη superhero ταινία με πρωταγωνίστρια γυναίκα, αυτό φάνηκε πως δεν ήταν αρκετό για να γίνει επιτυχία. Με την περίεργη της πλοκή, χάλια effects κι αρκετές μέτριες ερμηνείες, κατέληξε σε μια αρκετά μέτρια ταινία με 10% score στο Rotten Tomatoes.

Έτσι με budget 35 εκατομμυρίων δολαρίων, η Supergirl κατάφερε να εισπράξει μόλις 14,3 εκατομμύρια.

#5 Punisher War Zone (2008)

Punisher War Zone (2008)

Αν και reboot του Punisher, το Punisher War Zone δεν κατάφερε να γίνει το ίδιο επιτυχημένο. Από τους κακούς διαλόγους μέχρι την και υπερβολική βία, η ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί ο Ray Stevenson δεν μπόρεσε να πείσει κριτικούς και κοινό.

Έτσι εισέπραξε μόνο 10,1 εκατομμύρια δολάρια, έχοντας budget 35 εκατομμυρίων.

#4 The Spirit (2008)

The Spirit (2008)

Πως θα μπορούσε μια ταινία γραμμένη από τον Frank Miller και με πρωταγωνιστές τους Gabriel Macht, Eva Mendes, Scarlett Johansson και Samuel L. Jackson να αποτύχει; Κι όμως το The Spirit ήταν μία ταινία, χωρίς καθόλου συναίσθημα και με μία αρκετά λάθος προσέγγιση στα original comics. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, που το Empire Magazine την έβαλε στην λίστα με τις 50 χειρότερες ταινίες όλων των εποχών.

Έτσι με budget 60 εκατομμυρίων δολαρίων, η ταινία κατάφερε να εισπράξει μόνο 39 εκατομμύρια.

#3 Steel (1997)

Steel (1997)

Mε πρωταγωνιστή τον πρώην ΝΒΑ star, Shaquille O’Neal, η ταινία Steel έχει να κάνει με ένα σχεδιαστή όπλων ο οποίος φτιάχνει μία high-tech μεταλλική στολή για να αντιμετωπίσει  το έγκλημα (κάτι μας θυμίζει αυτό). Όπως μπορεί εύκολα κάποιος να φανταστεί λοιπόν, η ταινία δεν τα πήγε και τόσο καλά, με τον O’Neal να παίρνει υποψηφιότητα για χρυσό βατόμουρο.

Έτσι παρά το χαμηλό budget των 16 εκατομμυρίων, η ταινία κατάφερε να συγκεντρώσει μόλις 1,7 εκατομμύρια δολάρια.

#2 Super (2010)

Super (2010)

Η ταινία Super, με πρωταγωνιστή τον Rainn Wilson, έχει να κάνει με ένα κανονικό άνθρωπο (χωρίς υπερδυνάμεις) ο οποίος γίνεται σούπερ ήρωας, έτσι ώστε να σώσει την γυναίκα του από έναν ντίλερ ναρκωτικών.

Όμως με Box office μόλις 422.618 δολάρια και με budget 2,5 εκατομμύρια, η Super έχει αποκτήσει επάξια μια θέση στις cult movies.

#1 Defendor (2009)

Defendor (2009)

Όπως και με το Super, έτσι και το Defendor έχει να κάνει με έναν άνδρα, που ενώ δεν έχει σούπερ δυνάμεις αποφασίζει, να γίνει ένας. Όμως ακόμα και με ένα πρωταγωνιστή όπως τον Woody Harrelson και με καλό σενάριο, η ταινία δεν κατάφερε να πετύχει.

Συγκεκριμένα, με budget 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων, η ταινία κατάφερε να μαζέψει μόνο 44.462 δολάρια.

About author
Manos Adamakis

Manos Adamakis

Rockstar, Weapon's Dealer, Computer Scientist (that's true by the way), Brain Surgeon, Astronaut, CIA Agent, Water Slide Tester, Electric Shock Giver extraordinaire. Ειδίκευση μου, παιχνίδια που έχουν να κάνουν με τουλάχιστον μία δόση αλήθειας ή πραγματικότητας, παιχνίδια εποχής (1930 - 1970) και ότι άλλο προκύψει και πληροί τις παραπάνω προϋποθέσεις.