Οι 10 Καλύτερες σκηνές μάχης στο MCU – Geekdom Cinema/TV

Οι 10 Καλύτερες σκηνές μάχης στο MCU – Geekdom Cinema/TV

30 views
0

10 Καλύτερες σκηνές μάχης στο MCU (Marvel Cinematic Universe)

Στην διάρκεια των 10 χρόνων, που η Marvel έχει εγκαθιδρύσει την αυτοκρατορία της στις Super Ηeroes ταινίες, έχουν υπάρξει πολλές πολλές μάχες, ανάμεσα σε πάρα πολλούς χαρακτήρες. Κάποιες από αυτές όμως είναι πιο ιδιαίτερες από τις άλλες. Είτε για τον τρόπο που κινηματογραφήθηκαν, για το συναισθηματικό κομμάτι που απέδωσαν ή ακόμα ακόμα, για την καθαρή και αβίαστη διασκέδαση που μας προσέφεραν.

Εδώ λοιπόν θα δούμε τις 10 καλύτερες.

#10 Black Panther vs Winter Soldier

 MCU

Black Panther vs Winter Soldier

Παρόλο που είναι μικρής διάρκειας, οι δύο μεταξύ τους μάχες είναι καθηλωτικές για δύο λόγους. Ο πρώτος, είναι η έχθρα που υπάρχει μεταξύ τους. Αυτό γιατί ο Black Panther θεωρεί υπεύθυνο τον Bucky (Winter Soldier) για τον θάνατο του πατέρα του και επιζητεί εκδίκηση, ενώ ο Bucky ξέροντας πως είναι αθώος, περιορίζεται μονάχα στο να απωθεί τις επιθέσεις χωρίς να θέλει να του κάνει κακό (όχι ότι θα μπορούσε και πολύ εύκολα βέβαια). Ο δεύτερος λόγος, είναι οι εκπληκτικές κινήσεις του Black Panther, που επιτίθεται με κάθε τρόπο, χρησιμοποιώντας την άριστη ικανότητα του σε μάχη σώμα με σώμα, αλλά και την στολή του.

#9 Thor vs Iron Man vs Captain America

 MCU

Thor vs Iron Man vs Captain America

Αν έχουμε μάθει κάτι στα τόσα χρόνια των ταινιών Marvel, είναι ότι δεν μάχονται μόνο οι κακοί με τους καλούς. Μαλώνουν και μεταξύ τους (οι καλοί). Τρανό παράδειγμα, η μάχη μεταξύ των τριών ηρώων μας στο πρώτο Avengers. Κι είναι υπέροχο. Όλη η χορογραφία είναι φανταστική, καθώς ο κάθε χαρακτήρας χρησιμοποιεί τις δικές του ξεχωριστές δυνάμεις απέναντι στους άλλους. Ο Thor ρίχνει κεραυνό στον Ironman, αυτός μέσω τεχνολογίας απορροφάει κι αντεπιτίθεται, ενώ ούτε το σφυρί του Thor μπορεί να διαπεράσει την ασπίδα του Captain America. ΕΠΟΣ. Έξτρα μπόνους, οι σχολιασμοί Stark κατά την διάρκεια. (αγαπάμε Robert!)

#8 Iron Μan vs Iron Μonger

 MCU

Iron Μan vs Iron Μonger

Τι συμβαίνει όταν ο συνέταιρος σου, κλέβει την τεχνολογία για την στολή και ταυτόχρονα και την πηγή ενέργειας που σε κρατάει ζωντανό; Η παραπάνω μάχη. Εξαιρετικό παράδειγμα αντιμετώπισης του ίδιου concept με διαφορετική εκτέλεση. Ένα τεράστιο δυσκίνητο, φουλ οπλισμένο σύστημα, εναντίον του τέλειου σχεδιασμού άλλα με έλλειψη ενέργειας. Είναι από τις καλύτερες μάχες μεταξύ ”ρομπότ” που έχουμε δει γενικότερα από την Marvel.

#7 Black Widow Hallway Fight

 MCU

Black Widow Hallway Fight

Πολλοί που ξεκίνησαν σχετικά πρόσφατα να βλέπουν ταινίες Marvel, δεν ήξεραν απαραίτητα ποιος είναι ο κάθε χαρακτήρας και τι μπορεί να κάνει. Έτσι, όταν μας συστήθηκε η Black Widow στο Iroman 2, οι περισσότεροι έλεγαν Black τι;;; Έρχεται όμως η σκηνή στο χολ. Και διαπιστώνεις πως είναι, όταν μια γυναίκα τύπου Scarlett  ξεπαστρεύει ένα μάτσο τύπους σε χρόνο μηδέν. Και το κάνει με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να μην ξέρεις αν πρέπει να λυπάσαι αυτούς που τις τρώνε ή αν πρέπει να ανοίξεις περισσότερο τα μάτια σου για να απολαύσεις το 100% όλης της σκηνής. Με την Widow να ”πετάει” από την μια μεριά στην άλλη, αφήνοντας πίσω της το χάος. Γουστάρουμε τέτοιο girl power!

#6 Punisher vs Cell block

 MCU

Punisher vs Cell block

Ένα άλλου είδους χολ θα δούμε τώρα. Εδώ όμως, μιλάει η τεστοστερόνη κι η τρέλα του Punisher. Μια μάχη απαγορευτική για τους λιγόψυχους, με τον Frank Castle να διαλύει κυριολεκτικά τους πάντες με τα γυμνά του χέρια (και δόντια κι ότι βρει). Όλα αυτά σε μια secans που σε κρατάει κολλημένο, χωρίς να παίρνεις ανάσα, με μοναδική αντίδραση τα μισόκλειστα μάτια σου, που προσπαθούν να μειώσουν την τρέλα και την ωμή βία που αντικρίζουν. Ίσως η πιο αιματηρή σκηνή της λίστας, αλλά όχι η πιο αιματηρή του Punisher

#5 Hulk vs Thor

Hulk vs Thor

 MCU

Hulk vs Thor

Πολλοί ίσως να ξεχνάνε, αλλά ο Thor έχει αντιμετωπίσει τον Hulk δύο φορές. Κι η αλήθεια είναι ότι κι οι δύο είναι εκπληκτικές μάχες ανάμεσα σε δύο πολύ δυνατούς χαρακτήρες, που είναι όμως ταυτόχρονα και φίλοι! Κάθε χτύπημα είναι ικανό να διαλύσει βουνά, ενώ η φύση και των δύο κάνει την μάχη ιδιαίτερα διασκεδαστική και γεμάτη ικανοποιητικές στιγμές βγαλμένες από τις σελίδες των κόμικ.

#4 Hulk vs Hulkbuster

 MCU

Hulk vs Hulkbuster

Hulk vs Hulkbuster

Όλοι ξέρουμε για το τι είναι ικανός ο Hulk. Φανταστείτε λοιπόν τι γίνεται, όταν μπαίνει στο μυαλό του η Scarlet Witch! Όσο και να έλεγε ο Stark ότι ήταν προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο, φάνηκε ξεκάθαρα σε αυτήν την μάχη, ότι μετά βίας κατάφερε να βγει ζωντανός. Μια μάχη τεχνολογίας φτιαγμένη εξολοκλήρου για να αντιμετωπίσει έναν και μόνο ”εχθρό”, απέναντι στην  ωμή δύναμη ενός ”τρελαμένου” Hulk. Φυσικά και δεν μένει τίποτα όρθιο, αλλά δεν είναι αυτό που κάνει την μάχη να ξεχωρίζει. Είναι η προσπάθεια του Stark να προστατεύσει, τόσο τον κόσμο γύρω από τον Hulk αλλά και τον ίδιο τον Hulk, από το μένος του. Είναι ιδιοφυής η προσπάθεια να περιορίσει την δύναμη του Hulk με άλλους τρόπους, πέρα από την απευθείας επίθεση. Είναι από τις πιο σημαντικές στιγμές στο MCU, καθώς αυτός είναι ο μεγαλύτερος φόβος όλων. Ένας εξαγριωμένος Hulk.

#3 Captain America Elevator Fight

 MCU

Captain America Elevator Fight

Η στιγμή που καταλαβαίνεις ότι όλα ανατρέπονται. Οι ίδιοι που μάχονταν δίπλα δίπλα στον Cap, είναι αυτοί που τον προδίδουν. Και με τι τρόπο! Μια κλειστοφοβική σκηνή, με έναν εναντίον όλων που σε καθηλώνει ενώ προσπαθείς να βρεις τρόπο διαφυγής, μην μπορώντας να μην κάνεις κι εσύ κάποιες κινήσεις με τα χέρια σου για να βοηθήσεις τον Cap να φύγει από εκεί μέσα. Από τις φοβερότερες μάχες σώμα με σώμα σε περιορισμένο χώρο, χωρίς να γίνεται μια μάζα ανθρώπων ώστε να μην καταλαβαίνεις τίποτα από ότι γίνεται.  Φοβερή σκηνογραφία, καταπληκτική εκτέλεση και κάπως έτσι μια σκηνή περνάει στο Hall of Fame των καλύτερων σκηνών δράσης στην ιστορία του κινηματογράφου.

#2 Daredevil Hallway fight

 MCU

Daredevil Hallway fight

Η καλύτερη σκηνή σε σειρά Marvel (με διαφορά από την δεύτερη), αλλά κι οριακά δεύτερη σε ολόκληρο το MCU, είναι αυτή με τον Daredevil κόντρα σε όλους στην προσπάθεια του, να απελευθερώσει ένα παιδί που απήχθη. Δεν υπάρχουν λόγια για αυτήν την σκηνή, που είναι τόσο αληθινή, τόσο γήινη κι ανθρώπινη, που νομίζεις ότι βλέπεις κάτι άλλο κι όχι μια υπερωική σειρά. Γυρισμένη σε ένα πλάνο, ακολουθεί τον Daredevil καθώς πηγαίνει από δωμάτιο σε δωμάτιο και μοιράζει ξύλο. Το θέμα όμως, είναι ότι δεν είναι η καθαρή μάχη όπου ο ήρωας καθαρίζει αλώβητος.

Όχι κύριοι.

Εδώ τρώει πολύ ξύλο και το μόνο που τον κρατάει, είναι η θέληση του να βρει το παιδί. Από ένα σημείο και μετά, θα πιάνεις τον εαυτό σου να ανασαίνει βαθύτερα, σε μια υποσυνείδητη προσπάθεια να βοηθήσεις τον ήρωα να πάρει ανάσα, ενδιάμεσα στα δευτερόλεπτα που περνάνε πριν την επόμενη συμπλοκή. Μοναδικής ευφυίας σκηνή, που θα έπρεπε να διδάσκεται στις σχολές κινηματογραφίας αλλά και στους ηθοποιούς , δείχνοντας τους πώς μπορούν να πιάσουν τον θεατή από τα ”μπαλάκια” και να μην τον αφήσουν στιγμή. Εξαιρετικό.

#1 Captain America & Winter Soldier vs Iron Μan

 MCU

Captain America & Winter Soldier vs Iron Μan

Πως θα μπορούσε να είναι άλλη; Στην πρώτη θέση, η απόλυτη μάχη ανάμεσα σε δύο φίλους που εμπλέκει εκδίκηση, φιλία, προδοσία και μίσος, όλα σε ένα πακέτο απόλυτης ηδονής που εκφράζεται μέσα από τις εικόνες των χαρακτήρων. Δεν είναι μόνο η φανταστική εκτέλεση στην μάχη την ίδια, η οποία φυσικά είναι αψεγάδιαστη, αλλά και στο συναισθηματικό κομμάτι που βιώνουν οι εμπλεκόμενοι και μαζί κι ο θεατής.

Ένα τρενάκι συναισθημάτων ανάμεσα σε τρεις φίλους, εκ των οποίων ο ένας σκότωσε τους γονείς του άλλου υπό την επήρεια πλύσης εγκεφάλου και τον Iron Μan σε εκδικητική  αποστολή, με τον Captain America να θέλει να σώσει τον παιδικό του φίλο, χωρίς να πληγώσει κανέναν. Ξεκάθαρα η πιο δυνατή σκηνή σε όλο το MCU από την αρχή μέχρι το τέλος, δείχνοντας πόσο δυνατό συναίσθημα είναι η εκδίκηση και πόσο μακριά θα φτάσει κάποιος, για να υπερασπιστεί τον παιδικό του φίλο. Το MCU στα καλύτερα του.

Ποια άλλη σκηνή νομίζετε ότι έπρεπε να είναι στην δεκάδα;

Γράψτε μας την επιλογή σας στα σχόλια.

(πηγή)

About author
Κωνσταντινος Μαυροματης

Κωνσταντινος Μαυροματης

Τεχνικός στον ΕΣ και λάτρης των κόμικ και των pc games οπως και του pc build αλλά και του διαστήματος. Μαγειρεύω κιόλλας .... Ασχετο ....