Ο καλύτερος τρόπος να ξαναδείς όλο το MCU σε σωστή σειρά πριν το Infinity War! – Geekdom Cinema/TV

Ο καλύτερος τρόπος να ξαναδείς όλο το MCU σε σωστή σειρά πριν το Infinity War! – Geekdom Cinema/TV

4669 views
0

Η Marvel έχει πλέον 18 ταινίες στο MCU και σε κάτι παραπάνω από ένα μήνα, έρχεται το μεγαλειώδες Infinity War, με σκοπό να τινάξει τα μυαλά μας στον αέρα (!). Βλέπετε, είναι επετειακή ταινία για την Marvel, καθώς κλείνουμε σιγά σιγά 10 χρόνια από την πρώτη ταινία Ironman το 2008.

Ο Thanos είναι σε αναζήτηση των έξι Infinity Stones, για να επαναφέρει την κοσμική ”ισορροπία”  στο σύμπαν (με λίγο άκομψο τρόπο βέβαια θα λέγαμε) και για να μην χαθεί κάποιος, από τους τόσους χαρακτήρες που θα παρελάσουν στην οθόνη μας στο Infinity War, πρέπει να ξαναδεί τις ταινίες.

Καθώς λοιπόν  είναι επιτακτική η ανάγκη μιας ”επανάληψης” ώστε να μπούμε στο κλίμα για τον Thanos και την παρέα του κι επειδή οι ταινίες δεν κυκλοφόρησαν με την χρονολογική σειρά που ακολουθούν τα γεγονότα, η παρακολούθηση τους δεν θα πρέπει να είναι με βάση την χρονιά του βγήκαν στις μεγάλες αίθουσες.

Ποια είναι όμως τελικά η σωστή σειρά για να δούμε τις 18 ταινίες;

Φυσικά δεν θα αναφερθούμε στις σειρές τις Marvel και τα One Shot, (ίσως μόνο σε ένα η δύο), γιατί τότε τα πράγματα μπερδεύονται αρκετά και χαλάει η μαγεία κι η διασκέδαση, από την επανάληψη των αγαπημένων μας ταινιών.

Πάμε λοιπόν να δούμε την σωστή σειρά:

Phase 1 

 1. Captain America: The First Avenger
 2. Iron Man
 3. Iron Man 2
 4. The Incredible Hulk
 5. Thor
 6. The Avengers  

Phase 2

 1. Iron Man 3
 2. Thor: The Dark World
 3. Captain America: The Winter Soldier
 4. Guardians of the Galaxy
 5. Guardians of the Galaxy Vol. 2
 6. Avengers: Age of Ultron
 7. Ant-Man

Phase 3

 1. Doctor Strange
 2. Captain America: Civil War
 3. Black Panther
 4. Spider-Man: Homecoming
 5. Thor: Ragnarok

Παρόλο που κανονικά στο MCU (Marvel Cinematic Universe) ξεκινούν οι ταινίες με το Ironman, το Captain America: The First Avenger, είναι καταλληλότερη ως αφετηρία στον μαγικό κόσμο των Super Heroes , εκτός από την after credit scene που την βλέπεις καλύτερα πριν το Avengers.  Το Ironman 2 έρχεται πριν το Incredible Hulk, καθώς αυτά τα γεγονότα γίνονται μέσα στην ίδια βδομάδα (μαζί με το Thor ), άσχετα αν κυκλοφόρησαν με αρκετές εβδομάδες διαφορά μεταξύ τους.

Αξίζει να προσθέσουμε το One shot : The Consultant, όπου ο Coulson κι ο Sitwell συζητάνε για ποιον θα στείλουν στον στρατηγό Ross, για να διαπραγματευτεί την κατάληξη του Abomination. Καταλήγοντας έτσι, στην επιλογή του Tony Stark που μας φέρνει στην σκηνή του μπαρ, με Stark και Ross να συζητάνε για το Avengers Initiative.

Η Phase 2 είναι κανονικά σε σειρά, απλά τα δύο Guardians of The Galaxy, βλέπονται απανωτά μιας κι έχουν μερικούς μήνες διαφορά και διαδραματίζονται πριν το Age of Ultron.

Η Phase 3 είναι η πιο μπερδεμένη από όλες. Αυτό συμβαίνει γιατί επεκτείνεται γενικά σε μεγάλο timeline, με παράδειγμα τον Doctor Strange που η πλοκή εξελίσσεται σε χρονική διάρκεια ετών, ενώ το Homecoming και Black Panther, είναι μετά το Civil War. To Thor Ragnarok είναι τελευταίο, με τους Thor και Loki να έρχονται αντιμέτωποι στο τέλος με ένα τεράστιο σκάφος (πιθανός της Black Order ;;) και να αφήνουν την συνέχεια, για το Infinity War που θα προβληθεί στους κινηματογράφους την 26 Απριλίου.

Τώρα το μόνο που μένει, είναι να βρείτε 1 μέρα, 9 ώρες και 52 λεπτά ελεύθερου χρόνου (ας πούμε πάνω κάτω 34 ώρες σύνολο) μέχρι να βγει το Avengers Infinity War.

Ευκολάκι.

About author
Κωνσταντινος Μαυροματης

Κωνσταντινος Μαυροματης

Τεχνικός στον ΕΣ και λάτρης των κόμικ και των pc games οπως και του pc build αλλά και του διαστήματος. Μαγειρεύω κιόλλας .... Ασχετο ....

Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.