Η κατάρα των microtransactions κι η είσοδος τους στο Metal Gear Survive – Geekdom News

Η κατάρα των microtransactions κι η είσοδος τους στο Metal Gear Survive – Geekdom News

105 views
0

Τα microtransactions “ξαναχτυπούν”! Αυτή την φορά στο Metal Gear Survive. Όλο και περισσότερα καινούργια παιχνίδια παρουσιάζουν microtransactions, με πολύ λίγα από αυτά να το κάνουν με επιτυχία. Στο Metal Gear Survive, υπάρχουν τα SV coins, τα οποία χρησιμοποιούνται για την αγορά διαφόρων booster, θέσεις για χαρακτήρες, χώρο για όπλα, emotes, loadouts, ομάδες αναζήτησης για διάφορα αντικείμενα και διάφορα σπάνια όπλα.

 

Microtransactions

Σε αυτό το σημείο, να εξηγήσουμε ακριβώς το τι είναι αυτά τα περιβόητα microtransactions. Είναι οι ingame συναλλαγές του παίχτη με το παιχνίδι. Για παράδειγμα, θες να αγοράσεις ένα τρομερό όπλο που δεν μπορείς να αποκτήσεις κανονικά μέσω του παιχνιδιού; Κανένα πρόβλημα! Πας στο store του παιχνιδιού, δίνεις κανονικά λεφτά και το αγοράζεις. Τόσο εύκολο! Βέβαια υπάρχει ένα πρόβλημα σε αυτό. ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕΧΕΙ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΕ ΤΑ 60 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΗΔΗ ΔΩΣΕΙ!

Το πραγματικό θέμα δεν είναι αυτό όμως, μπορεί ο καθένας να πει ότι “Έχω λεφτά και δεν έχω θέμα να τα χαλάσω για ένα AK47 που θα έχει δράκους και φωτιές”. Κανένα πρόβλημα με αυτό. Αν είναι μόνο για ομορφιά και δεν επηρεάζει καθόλου το παιχνίδι, ναι το δέχομαι. Όμως, οι εταιρείες για να ξεζουμίσουν όσο μπορούν το παιχνίδι για τα κέρδη τους και να στρέψουν τους gamers προς τα microtransactions, κάνουν σχεδόν απαραίτητη την αγορά όπλων, save slots κλπ. Έτσι ώστε θες δεν θες, για να είσαι ανταγωνιστικός σε σχέση με τους υπόλοιπους παίκτες, θα πρέπει να πληρώσεις αλλιώς καπούτ! Αυτό έκανε η EA με το Battlefront κι προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή. Αυτό κάνει κι η Konami τώρα. H EA το πλήρωσε ακριβά (χαμηλές πωλήσεις, αντι-microtransaction νομοθεσία, ιστορικό χαμηλό σε αποδοχή από τους gamers, παραλίγο να χάσει το official licence του Star Wars) αυτό, ήρθε κι η ώρα της Konami!

microtransactions

Metal Gear Survive

Στην αρχή ήταν γνωστό μόνο το γεγονός, ότι το Metal Gear Survive θα χρησιμοποιεί τα SV coins, μόνο για την αγορά booster, τα οποία θα βοηθήσουν τον παίκτη να αποκτήσει κάποια αντικείμενα πιο εύκολα, κάτι απόλυτα αποδεκτό. Ωστόσο, μόλις εκδόθηκε το παιχνίδι αποκαλύφθηκαν όλα. Για να έχει παραπάνω από ένα χαρακτήρα ταυτόχρονα πρέπει να πληρώσεις 10€. Με τον τρόπο αυτό η Konami, “κλείδωσε” πίσω από τα microtransactions ένα βασικό κομμάτι του παιχνιδιού. Σαν αυτό να μην ήταν αρκετό, η Konami αναγκάζει τον παίκτη να αγοράσει έξτρα θέσεις για όπλα, οι οποίες κοστίζουν 5€ η μία. Επίσης το παιχνίδι σου δίνει 4 Loadouts, από τα 8 συνολικά που έχει. Για να αποκτήσεις τα υπόλοιπα πρέπει να πληρώσεις 300 SV coins για το καθένα, ανεβάζοντας την τιμή για να πάρεις και τα 4 στα 11€.

microtransactions

Metal Gear Survive

Εκτός των Loadouts και των χαρακτήρων, η Konami έβαλε πίσω από τα microtransactions και το crew deployment. Μία νέα μέθοδο, με την οποία στέλνεις μέλη της ομάδας με διαφορετικό εξοπλισμό, για να βρουν συνταγές για διάφορα αντικείμενα, λεφτά, διάφορα αντικείμενα και σπάνια αντικείμενα, τα οποία μπορείς να τα βρεις μέσω των ομάδων αναζήτησης. Το παιχνίδι σου δίνει την δυνατότητα να στείλεις μία ομάδα την φορά κλειδώνοντας τις υπόλοιπες 4 πίσω από micro transactions, τα οποία προσθέτουν άλλα 40€ (!), εάν θέλει κανένας να τα αγοράσει όλες τις ομάδες.

microtransactions

Metal Gear Survive

Booster και Emotes

Τέλος έχουμε τα Boosters, όπως το Support Defender, για τα οποία δεν μπορεί να πει κανένας τίποτα, καθώς τα Booster σε όποιο παιχνίδι και να είναι πρέπει να είναι πίσω από microtransactions και όχι να δίνουν την δυνατότητα στον παίκτη να τα κερδίζει χωρίς να χάνει κάτι. Επίσης διάφορα emotes του παιχνιδιού είναι κι αυτά πίσω από microtransactions, τα οποία κοστίζουν από 1€ έως 3€.

Το συνολικό κόστος του παιχνιδιού

Αυτή την στιγμή η Konami μας έχει δώσει ένα παιχνίδι των 39,99€, το οποίο για να ξεκλειδώσει κάποια βασικά κομμάτια του, πρέπει να δώσεις άλλα 30€ για να ξεκλειδώσεις όλες τις θέσεις για τους παίκτες, 40€ για να ξεκλειδώσεις όλες τις ομάδες αναζήτησης, 11€ για να ξεκλειδώσεις όλα τα Loadouts και 5€ για κάθε όπλο που αποφασίζεις να βάλεις στο οπλοστάσιό σου. Με αυτόν τον τρόπο το Metal Gear Survive μετατρέπεται από ένα παιχνίδι των 39.99€ σε ένα παιχνίδι το οποίο κοστίζει το λιγότερο 135,99€ (!!!) έχοντας αγοράσει έτσι το παιχνίδι, τις 3 έξτρα θέσεις για χαρακτήρες, τις 4 έξτρα ομάδες αναζήτησης, τα 4 έξτρα Loadouts και μόνο μία θέση για έξτρα όπλο.

Το Metal Gear Survive σε σχέση με άλλα καινούργια παιχνίδια

Το Metal Gear Survive κάνει το ακριβώς το αντίθετο από ότι κάνει το Monster Hunters World, το οποίο ήδη έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον του κόσμου. Δεν είναι τίποτα συγκλονιστικό. Απλά δίνει στον παίκτη ένα ολοκληρωμένο παιχνίδι, το οποίο σου δίνει τον αποθηκευτικό χώρο που χρειάζεσαι και πάνω από 100 θέσεις για να φτιάξεις τα διάφορα Loadouts σου. Με λίγα λόγια αυτό που κάθε παιχνίδι θα έπρεπε να κάνει διάολε!

Η δικαιολογία, που χρησιμοποιούν κάποιοι, ότι το παιχνίδι πρέπει να βγάλει τα λεφτά του καταρρίπτεται πολύ εύκολα. Το Metal Gear Survive είναι ένα mod του Metal Gear Phantom Pain, το οποίο χρησιμοποιεί πολλά από τα στοιχεία του, φανερώνοντας έτσι ότι το παιχνίδι δεν χρειάστηκε τόσα πολλά λεφτά για να φτιαχτεί. Η Κοnami, είπε ότι το έκανε γιατί πίστευε ότι το Metal Gear Survive, δεν θα πουλήσει πολλά αντίτυπα κάνοντας έτσι τους παίκτες που το αγοράζουν να πρέπει να βάλουν και άλλα λεφτά στο παιχνίδι.

Ένας τρόπος για να σωθεί το παιχνίδι

Ίσως ο μόνος τρόπος να σωθεί κάπως το Metal Gear Survive, είναι να ακολουθήσει τον δρόμο του Defiance. Ένα παιχνίδι βασισμένο στην τηλεοπτική σειρά επιστημονικής φαντασίας Defiance, το οποίο ξεκίνησε σαν το Metal Gear Survive, το οποίο στην πορεία άλλαξε σε Free-To-Play δίνοντας κάποια προνόμια και έξτρα πράγματα στα άτομα, τα οποία είχαν αγοράσει ήδη το παιχνίδι.

*Σημείωση του editor

Ένας άλλος “μαγικός” τρόπος για να σωθεί το παιχνίδι είναι ο εξής: ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΤΑ Γ@@@@@@Α ΤΑ MICROTRANSACTIONS ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΞΕΦΤΥΛΙΣΤΟΥΝ ΟΠΩΣ Η ΕΑ!

About author
MrGreekSurvivor

MrGreekSurvivor

Ξεκίνησα να παίζω games από πολύ μικρή ηλικία και απο τότε κόλησα! Ασχολούμε με games, ταινίες, σειρές, anime και πολλά άλλα που αφορούν τον geek κόσμο.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.