Home Music Ποιο τραγούδι σημαίνει για σένα “καλοκαίρι”;

Ποιο τραγούδι σημαίνει για σένα “καλοκαίρι”;

2
Sea Young Guitar Beach Summer Music Guitarist

Όλοι μας έχουμε την τάση να συνδέουμε τη μουσική με διάφορες φάσεις της ζωής μας. Τραγούδια που μας θυμίζουν συγκεκριμένες στιγμές, συναισθήματα, ή ακόμα και εποχές. Ψάξαμε λοιπόν να βρούμε ποιο κομμάτι σηματοδοτεί το καλοκαίρι για τον καθένα.

Είναι κάτι με beat που θα άκουγες σε ένα Beach Bar; Είναι κάποια μπαλάντα που θα άκουγες σε μια παραλία, δίπλα στη φωτιά και θα τραγουδούσαν οι ναμαγαπάδες; Μήπως κάτι πιο δυνατό με το οποίο χτυπιέσαι σε κάποιο καλοκαιρινό φεστιβάλ;

Μόνο ένας επιστημονικός τρόπος υπάρχει για να λάμψει η αλήθεια. Ρωτήσαμε όλη τη συντακτική ομάδα του GeekDom! Και η ερώτηση: Ποιο μουσικό κομμάτι σηματοδοτεί για τον καθένα το Καλοκαίρι και γιατί;

1 ΘΑΛΕΙΑ

Beirut – Elephant Gun

Νομίζω πως μεγάλο ρόλο στην επιλογή αυτή φταίνε τα μουσικά όργανα που υπάρχουν μέσα σε αυτό το κομμάτι.

Ο συνδυασμός γιουκαλιλιού, τρομπέτας και ακορντεόν δημιουργεί στο μυαλό μου μία περίεργα χαρούμενη και μελαγχολική εικόνα ταυτόχρονα.

Από την άλλη ο στίχος με κάνει να θέλω κάπως να αρχίσω από την αρχή τη ζωή μου αλλά να μη ξέρω από που να ξεκινήσω, και τελικά να φαντάζει τόσο δύσκολο που δε προσπαθώ καν.

Καλοκαίρι enough…

2 ΘΕΜΗΣ

Dawn Penn – No, No, No

Αυτό είναι το τραγούδι των καλοκαιρινών παιδικών μου χρόνων! Έπαιζε κάθε βράδυ όταν έπεφτα για ύπνο στο εξοχικό μου στον Ωρωπό, από το γειτονικό beach bar.

Το καλύτερο βαθύ 90s νανούρισμα για μένα!

3 XENIA

Ville Valo & Natalia Avelon – Summer Wine

Ένα μουσικό κομμάτι που αμέσως θυμίζει καλοκαίρι είναι το “summer wine” απ’ την αμύθητη Nancy Sinatra και τον Lee Hazlewood.

Στην συνέχεια το διασκεύασαν πολλοί καλλιτέχνες όπως η Lana Del Rey και ο Barrie-James O’Neill αλλά στα δικά μου αυτιά παίζει με τη φωνή του Ville Valo και της Natalia Avelon.

Απ’ την πρώτη νότα με ταξιδεύει σε κάτασπρες παραλίες με την δροσερή αύρα της θάλασσας, με τον ήχο του κύματος κάτω απ’ τον νυχτερινό καλοκαιρινό ουρανό σε κάποιο απομακρυσμένο beach bar ντυμένο με ξύλο.

4 THEOFANIS

青と夏 (Ao to Natsu), σε ακριβής μετάφραση “Μπλε και Καλοκαίρι”

Το τραγούδι Ao to Natsu, από την J-Pop μπάντα με όνομα Mrs. GREEN APPLE, είναι ένα τραγούδι για το “flavor of youth”, τις εμπειρίες και τα συναισθήματα που αποκτάς, όσο είσαι νέος αλλά και μεγαλώνοντας, αλλά κυρίως για την “εφηβική” αγάπη. Ένα τραγούδι που εκπέμπει ζωντάνια και καλοκαίρι.

5 ΓΙΑΝΝΗΣ

Queens Of The Stone Age – Mosquito Song

Πολλοί συνδέουν το καλοκαίρι με όμορφες παραλίες, ποτάκι σε beach bar, ήλιο και ανεμελιά. Πολύ ξεκούραση ή πολύ ξεφάντωμα.

Προσωπικά όμως κάθε καλοκαίρι σκέφτομαι κάτι άλλο που μας κρατάει συντροφιά σε όποια δραστηριότητα επιλέξουμε. Τα κουνούπια…

Το Mosquito Song είναι ο απόλυτος ύμνος για αυτά (αν και το νόημα του τραγουδιού είναι τελείως διαφορετικό), ξεκινώντας σαν μπαλάντα, καταλήγοντας σε epic μουσικά επίπεδα & πάντα με το μαύρο χιούμορ του Josh Homme. Το συγκεκριμένο κομμάτι, αρχικά ως κρυφό track, κλείνει μια από τις κορυφαίες δισκογραφικές στιγμές των Queens Of The Stone Age, το Songs for the Deaf.

2 COMMENTS

  1. Πολλές οι επιλογές αλλά το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό είναι ξεκάθαρα το uptown funk από Bruno Mars. Καλοκαιρινά vibes όσο δεν πάει και μια διάθεση για χαλαρότητα και ξεφάντωμα.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version