Home Games Gaming News Η Konami διέκοψε συνεργασία με τον Antoine Griezmann λόγω ρατσιστικού περιστατικού

Η Konami διέκοψε συνεργασία με τον Antoine Griezmann λόγω ρατσιστικού περιστατικού

0

Τον προηγούμενο μήνα, η Konami ανακοίνωσε τον Antoine Griezmann ως ambasaddor στο Yu-Gi-Oh Card game. Η συνεργασία δεν κράτησε πολύ, καθώς εμφανίστηκε video στο οποίο συμπεριφέρεται ρατσιστικά σε υπάλληλο ενός Ιαπωνικού ξενοδοχείου.

Το video γυρίστηκε το 2019, όταν ο Griezmann και ο Ousmane Dembele ήταν στην Ιαπωνία με την Μπαρτσελόνα. Δείχνει τους δύο παίκτες να κάθονται στο δωμάτιο τους, καθώς υπάλληλοι του ξενοδοχείου προσπαθούν να κάνουν την τηλεόραση να δουλέψει ώστε να παίξουν Pro Evolution Soccer.

Καθώς περιμένουν, ο Dembele αρχίζει και κοροϊδεύει το προσωπικό, λέγοντας ότι έχουν “άσχημα πρόσωπα“, ενώ μετά ρωτάει στα Γαλλικά “είστε αρκετά προχωρημένοι τεχνολογικά σε αυτή τη χώρα ή όχι;“, καθώς ο Griezmann γελάει.

Η εμφάνιση του video δημιούργησε μεγάλη συζήτηση στη Μπαρτσελόνα, όχι μόνο επειδή το περιστατικό ήταν ρατσιστικό, αλλά και γιατί ο μεγαλύτερος χορηγός της είναι η Rakuten, η οποία είναι Ιαπωνική.

Ο CEO της Rakuten, Hiroshi Mikitani, απαίτησε μια απολογία από τη Μπαρτσελόνα, καθώς το video είναι ανεπίτρεπτο. Όμως, μετά τις μεμονομένες απολογίες από τους δύο αθλητές, η ομάδα έριξε την ευθύνη στο Δ.Σ. που είχε εκείνο το διάστημα, ενώ δήλωσε ότι οι δύο παίκτες έχουν ήδη δείξει μεταμέλεια και έχουν απολογηθεί προς τους Ιάπωνες φαν και συνεργάτες, κάτι που η ομάδα εκτιμά.

Παρά την απολογία του Griezmann, η Konami αποφάσισε να διακόψει τη συνεργασία μαζί του, ενώ δήλωσε ότι “Η Konami Digital Entertainment πιστεύει, καθώς είναι η φιλοσοφία του αθλητισμού, πως οι διακρίσεις οποιουδήποτε είδους δεν είναι αποδεκτές. Είχαμε ανακοινώσει πως ο Griezmann είναι ο νέος content ambassador στο Yu-Gi-Oh!, αλλά υπό το φως των τελευταίων γεγονότων αποφασίσαμε να ακυρώσουμε το συμβόλαιο.

NO COMMENTS

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version