Οι 10 Χειρότεροι χαρακτήρες στο MCU μέχρι τώρα -Geekdom Cinema/TV

Οι 10 Χειρότεροι χαρακτήρες στο MCU μέχρι τώρα -Geekdom Cinema/TV

206 views
0

Το MCU είναι πλέον πλουσιότερο κατά μία ταινία, Black Panther, κι έχοντας λάβει πολύ καλές κριτικές για την διαφορετικότητα που φέρνει στις ταινίες της Marvel, πρόσθεσε στο “μενού” νέους χαρακτήρες που κέρδισαν το κοινό.

Δυστυχώς όμως, αυτό δεν συνέβη με όλους. Σε πολλές περιπτώσεις, παρά τις προσπάθειες των στούντιο, πολλοί χαρακτήρες καταλήγουν να είναι από υποφερτοί έως απαράδεκτοι. Ας δούμε λοιπόν τους 10 χειρότερους χαρακτήρες στο MCU μέχρι τώρα.

 

  1. Happy Hogan

10 χειρότεροι χαρακτήρες του MCU

Happy Hogan

Ο Happy Hogan ήταν ξεκάθαρα ένας χαρακτήρας που, όπως όλοι στις ταινίες Ironman, επισκιαζόταν από τον εξαιρετικά ταλαντούχο Robert Downey Jr. Καθώς ήταν αυτός που είχε τον περισσότερο κωμικό ρόλο (comic relief) στις ταινίες, υπέφερε και πιο πολύ αφού ο Robert Downey Jr πάντα είχε τις ατάκες και το χιούμορ. Ειδικά μετά την τρίτη ταινία Iroman, κατέληξε να είναι ένας ενοχλητικός, ακόμα και για το αφεντικό του, τύπος που όλο κάτι κάνει στραβά ή υπερβάλλει στις αντιδράσεις του. Στην πρώτη ταινία μπορούσες να τον συμπαθήσεις, αλλά από εκεί κι έπειτα όλα πήγαιναν όλο και χειρότερα για τον χαρακτήρα του Happy Hogan. Με αποκορύφωμα, την συμμετοχή του στο Spiderman Homecoming όπου κατέληξε να ”χάσει” μέσα από τα χέρια του, ένα αεροσκάφος του Τony Stark.

2. The Warriors Three

10 χειρότεροι χαρακτήρες του MCU

The Warriors Three

Στην πρώτη ταινία Thor, ήταν διασκεδαστικοί και πλαισίωναν κάπως τον πρωταγωνιστή, όμως από εκεί και πέρα το απόλυτο τίποτα. Καρικατούρες περισσότερο, παρά χαρακτήρες που υποτίθεται πώς έχουν στενή σχέση με τον πρωταγωνιστή. Για αυτό άλλωστε, βγήκαν εκτός συνέχειας του MCU με συνοπτικές διαδικασίες στο τρίτο Thor. Προφανώς κι είχαν άλλα σχέδια για αυτούς οι παραγωγοί αλλά κάτι οι έρωτες με την Νάταλι Πόρτμαν, κάτι η αποτυχία τις δεύτερης ταινίας Thor, τους έφαγε το Dark σκοτάδι…. (Dark World… ε; … το πιάσαμε έτσι; well πάμε παρακάτω.)

3. Dr Erik Selvig

10 χειρότεροι χαρακτήρες του MCU

Dr Erik Selvig

Τεράστια απογοήτευση! Όταν μετά το πολύ πετυχημένο πέρασμα του από το Avengers, με πραγματικά μεγάλη συμμετοχή στην ιστορία, είδαμε να γελοιοποιείται στο Thor 2 και να έχει έναν άχαρο ρόλο στο Age of Ultron. Δυστυχώς, ο χαρακτήρας όχι μόνο έμεινε στάσιμος, άλλα έκανε και μεγάλα βήματα προς τα πίσω, καταστρέφοντας έναν επιστήμονα σε μια κωμική φιγούρα που δεν ξέρεις πως να διαχειριστείς όταν την βλέπεις.

4. Harley Keener

10 χειρότεροι χαρακτήρες του MCU

Harley Keener

Τώρα ξέρω ότι στύβεται το μυαλό σας και αναρωτιέστε “Ποιος είναι πάλι αυτός;”. Αν τον θυμάστε χίλια μπράβο! Εγώ έκανα google search για να βρω το όνομα του. Είναι λοιπόν ο πιτσιρικάς, που στο γκαράζ του πήγε ο Tony Stark στο Ironman 3. Μιλάμε για έναν χαρακτήρα που πραγματικά απλά υπάρχει για να ακούγονται κάποιοι διάλογοι, όταν ο Stark προσπαθεί να βρει τον εαυτό του, κάτι τύπους που ανατίναξαν κάτι μέρη και τέτοια. Δεν προσφέρει τίποτα στην ιστορία, είναι απλά ενοχλητικός και φυσικά εκτός του ότι δεν έχει ίχνος χιούμορ, δεν έχει και ίχνος παιδικότητας καθώς είναι λες και έβαλες έναν 30 χρόνο μέσα στο σώμα ενός παιδιού. Αν έλειπε, κανείς δεν θα παραπονιόταν και παίζει να ήταν και λίγο καλύτερη η ταινία.

5. Aldrich Killian

10 χειρότεροι χαρακτήρες του MCU

Aldrich Killian

Μένουμε στην ίδια ταινία και στρεφόμαστε τώρα προς τον villain (“κακός”) της όλης ιστορίας. Εδώ λοιπόν έχουμε έναν πανέξυπνο, κατά τα άλλα άνθρωπο, που με την βοήθεια μιας πρώην ερωμένης του Stark ,ανακάλυψε τον ορό Extremis δοκιμάζοντας τον, στον ίδιο του τον εαυτό. Είναι μία από της καλύτερες ιστορίες στα κόμικ του Ironman, όμως αποδομένη όμως τελείως ανεπιτυχώς. Ένα χαρακτηριστικό των ταινιών της Marvel, είναι οι ρηχοί villains, τύπου “Θέλω να κατακτήσω τον κόσμο γιατί έτσι!”. Μία από τα ίδια και για τον Killian λοιπόν, που είχε μηδέν εξέλιξη χαρακτήρα, που αναλωνόταν στο ”με κορόιδεψε ο Stark και δεν ήρθε στην ταράτσα” (αλήθεια τώρα ρε φίλε περίμενες να έρθει στην ταράτσα;) και για αυτό θα τον σκοτώσω. Με δυνάμεις που είναι ίδιες με άλλους 5, 10, 15 (πόσοι ήταν;), που όμως αυτοί εξολοθρεύτηκαν εύκολα ενώ αυτός, villain γαρ, έμεινε απτόητος και μάλιστα κέρδισε τον Stark. Κακή ερμηνεία και κακό γράψιμο, για έναν χαρακτήρα που θα έπρεπε να είναι στο πάνθεον των villain κι όχι να μην τον θυμάται άνθρωπος.

6. Skurge

10 χειρότεροι χαρακτήρες του MCU

Skurge

Στα κόμικ, ο Skurge έχει μια υπέροχη ιστορία: στην αρχή είναι υποστηρικτής της Enchantress και της Hela, καταλήγoντας, να θυσιάζεται για να σώσει τους δικούς του ανθρώπους από σίγουρο θάνατο.

Αυτό θα περνούσε υπέροχα στην μεγάλη οθόνη.

Έχοντας τον Karl Urban να παίζει τον ρόλο, σίγουρα ανέβασε ψηλά τις προσδοκίες.

Δυστυχώς όμως, ο Skurge παρουσιάζεται κυρίως σαν κωμικός χαρακτήρας. Ένας τιποτένιος τυχοδιώκτης, που δεν υποστηρίζει την Hela όσο την ακολουθεί σαν ένα μέσον, ώστε ο θεατής να μάθει κάποια πράγματα για την ιστορία της. Είναι κυρίως ένας χαρακτήρας, που προσπαθεί απλά να μείνει ζωντανός και ποτέ δεν έδειξε ότι τάσσεται πραγματικά με την Hela, ώστε να έχει και περισσότερη βαρύτητα η μεταστροφή του.

7. Malekith

10 χειρότεροι χαρακτήρες του MCU

Malekith

Επιστρέφουμε στους “κακούς”. Ο Malekith έχει ας πούμε τα δικά του θέλω, (τι πρωτότυπο να βυθίσει το σύμπαν στο σκοτάδι ), αλλά δεν υπάρχει τίποτα πέρα από αυτό. Δεν εμπνέει φόβο, δεν έχει κίνητρα ικανά να σου δείξουν την δική του οπτική και γενικά δεν πείθει κανέναν. Όπως δεν έπεισε κανέναν, ο γελοίος τρόπος που ζούσαν τόσα χρόνια τα Dark elves μέχρι το ξύπνημα του αιθέρα.

8. The Mandarin

10 χειρότεροι χαρακτήρες του MCU

The Mandarin

Ξεκάθαρα, όλοι όσοι διάβασαν τον αρχικό τίτλο περίμεναν αυτό το όνομα στην λίστα. Και δεν υπάρχουν πολλά να πούμε. Η Marvel, πήρε έναν από τους εμβληματικότερους villain στην ιστορία της και τον έκανε σουρωμένο Βρετανό ηθοποιό. Στα κόμικ είναι πανίσχυρος και τρομερά ικανός αντίπαλος για τον Ironman κι η επιλογή να γίνει αυτός ο ξεφτίλας για να ξαφνιαστούν οι θεατές μόνο καλή δεν μπορεί να είναι. Τουλάχιστον το πήραν πίσω, σχεδόν, με το Marvel One Shot “Hail the King”.

9. Whiplash

10 χειρότεροι χαρακτήρες του MCU

Whiplash

Χαμένη ευκαιρία, με τoν Μίκι Ρούρκ, να παρακαλάει την Marvel για περισσότερη ανάπτυξη στον χαρακτήρα του. Δεν εισακούστηκε δυστυχώς και το αποτέλεσμα, ήταν ένας χαρακτήρας ρηχός χωρίς πλάνο και με μηδέν ενδιαφέρον. Αστείο το θέμα με τον παπαγάλο και γελοία η συνεργασία του με τον Hammer.

10. Dr List

10 χειρότεροι χαρακτήρες του MCU

Dr. List

Τουλάχιστον ειρωνικό να σε λένε List και να είσαι αυτός που κλείνει την λίστα με τους 10 χειρότερους χαρακτήρες στο MCU. Ο Dr. List έπρεπε να είναι ο πρώην επιστήμονας της SHIELD κι αρχηγός των μεταφυσικών δοκιμών της HYDRA πάνω σε ανθρώπους. Πρακτικά, είναι ο άνθρωπος που έδωσε τις δυνάμεις στην Scarlet Witch και τον Quicksilver, αλλά ο χαρακτήρας του χάνεται κάπου μεταξύ του τέλους του Winter Soldier κι αρχές του Age Of Ultron. Καμία ανάπτυξη χαρακτήρα, ενώ είχε προσχεδιαστεί να έχει μεγαλύτερο ρόλο και κάπως έτσι θα έπρεπε, αφού είναι σημαντικό κομμάτι της ιστορίας, που πέρασε τελικά στα ψιλά γράμματα των ταινιών της Marvel.

 

Ποιος είναι ο δικός σας χειρότερος χαρακτήρας;

Υπάρχει κάποιος που ξεχάσαμε να αναφέρουμε;

Γράψτε την επιλογή σας στα σχόλια.

 

About author
Κωνσταντινος Μαυροματης

Κωνσταντινος Μαυροματης

Τεχνικός στον ΕΣ και λάτρης των κόμικ και των pc games οπως και του pc build αλλά και του διαστήματος. Μαγειρεύω κιόλλας .... Ασχετο ....

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.